Ahold aandelen kopen? (2021)

Als je kijkt naar de geschiedenis van Ahold kun je ver terug gaan, veel mensen hebben dan ook Ahold aandelen in hun portfolio. We kunnen in de geschiedenis namelijk helemaal terug naar 1887 toen Albert Heijn ontstond.

Door de extreme groei kon Ahold al in 1948 naar de beurs. Vanaf 1973 heten de aandelen officieel Ahold aandelen en is de groei enorm toegenomen. Het enige smetje op de naam van Ahold is op dit moment het boekhoudschandaal uit 2003, daardoor is er wat vertraging ontstaan op het gebied van internationale expansie.

Toch is Ahold er prima in geslaagd om een succesvol merk te blijven, vooral in Nederland is Ahold natuurlijk erg succesvol met grote merken zoals de Albert Heijn, BOL.com of Etos. Het concern is er in geslaagd om de aandelen van Ahold enorm te boosten doordat de omzet en winst flink werd verhoogd door alle online kanalen.

Investeren in aandelen van Ahold

Let op: Beleggen heeft risico's: 76,4% van de particuliere beleggersaccounts verliest geld bij het handelen in CFD's bij deze aanbieder. U moet overwegen of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te lopen uw geld te verliezen.

Score

★★★★★ 

9.1 / 10

Kosten service

0 % commissie

Kosten voor uitbetalen winst

€ 0

Een enorm aanbod aan verschillende instrumenten

Een van de beste en veilige handelsplatformen in de wereld

Goedkoop, zonder gedoe en in Nederland handelen

Score

★★★★★ 

9.1 / 10

Kosten service

0 % commissie

Kosten voor uitbetalen winst

€ 0

€100.000 Gratis XM demo account om te oefenen

Eindeloze beleggingsmogelijkheden in talloze instrumenten

Licenties in Cyprus, Australië, Belize & geregistreerd bij de AFM

Fusie van Ahold en Delhaize

De fusie van Ahold en Delhaize is dus nog niet eens zo lang geleden voltooid, vanaf 2016 is de fusie officieel van start gegaan. Daardoor kwamen er veel lokale merken in het concern terecht.

Het hoofdkantoor van Ahold Del Haize staat in Zaandam, dat betekent overigens niet dat er alleen in Nederland gewerkt wordt. Ahold Del Haize is actief in landen zoals Belgie, USA, Luxemburg, Griekenland, Duitsland, Luxemburg en nog talloze andere landen.

Wat vinden anderen van Ahold aandelen

Ahold Delhaize is daarnaast ook partner in verschillende joint ventures in bijvoorbeeld Indonesie en Portugal. Het concern is beursgenoteerd op de Euronext Amsterdam en in Brussel is Ahold Delhaize een van de meest populaire aandelen bij veel Nederlanders en Belgen.

De meest bekende merken van Ahold

De meest bekende merken van Ahold zijn natuurlijk Albert Heijn, BOL.com en Etos. Daarnaast heeft Ahold ook nog merken zoals Gall & Gall in het concern ondergebracht. Alle winkels die in het concern Ahold zitten hebben te maken met supermarkten, hypermarkten en gemakswinkels.

Door Ahold aandelen te kopen heb je als belegger dus een belang in een van de grootste retailgroepen van de wereld. Een Ahold aandeel is interessant omdat er een sterke balans aanwezig is in het concern en omdat het rendement nog steeds behoorlijk groot.

Del Haize / Ahold in Belgie

In Belgie gaat de historie van Del Haize terug tot 1867. In Belgie is deze naam erg bekend en dat is ook niet zo gek, er zijn namelijk ruim 760 DelHaize winkels die de beste verse producten bieden.

Naast de eigen merken van DelHaize zijn er ook nog nationale merken. Ook wordt er ingespeeld op trends door kleine Shop & Go, Proxy Del Haize en AD Delhaize zaken om in te spelen op de wensen en behoeften van klanten.

  • Op dit moment heeft Ahold maar liefst 370.000 mensen in dienst en komen er meer dan 50 miljoen klanten in verschillende winkels die onder het concern vallen. In 2016 kwam de fusie van Ahold en Delhaize op gang, daardoor zijn er veel voordelen behaald doordat er flinke synergie was tussen beide bedrijven.
  • Op dit moment is er een fusiegroep ontstaan met de naam Ahold Delhaize NV. Deze naamloze vennootschap is actief in de detailhandel en exploiteert winkelketens in heel Europa en de Verenigde Staten. 

 

Ahold aandelen interessant?

Op dit moment gaat het erg goed met de aandelen van Ahold DelHaize. Dat is ook niet zo gek want het bedrijf rekent er op dat de online omzet in 2020 op ruim 5 miljard euro komt. Ook is er door de fusie enorm veel mogelijk geworden op het gebied van besparen, er kan namelijk ruim 420 miljoen euro aan synergievoordelen worden behaald.

Daardoor kan het bedrag door de fusie nog oplopen tot een bedrag van maar liefst 750 miljoen euro.Ahold heeft al aangegeven dat het bovenstaande bedrag wordt gebruikt om verder te herinvesteren, er is al een budget van 250 miljoen uitgetrokken voor deze investeringen.

Op dit moment heeft Ahold Del Haize bekend gemaakt dat er 100 miljoen van de geplande investeringen wordt afgehaald dit jaar. Daardoor neemt de vrije kasstroom toe en zal deze honderd miljoen euro hoger komen op minimaal 2 miljard euro.

De cijfers van Ahold Del Haize

De cijfers van Ahold zijn behoorlijk indrukkwekkend. In 2016 wist de groep namelijk 49,7 miljard euro omzet te realiseren. Dat betekent dat de omzet in 2016 maar liefst met 30% is toegenomen.

Deze omzetstijging is vooral toe te wijzen aan de fusie van Ahold en Delhaize, ook is de omzet toegenomen doordat er hogere prijzen gevraagd konden worden doordat er meer winkels zijn geopend.

De winst is behoorlijk stabiel te noemen, in 2014, 2015 en 2016 lag de winst op : 594 miljoen euro, 852 miljoen euro en 830 miljoen euro. De aankomende jaren zal het spannend zijn hoe de winst blijft toenemen. Het beheersen van de kosten blijft namelijk een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering van Ahold.

Het investeren in Ahold aandelen is een slimme keuze, het concern heeft namelijk een liquiditeit van maar liefst 4 miljard euro en de solvabiliteit ligt op een gezond niveau. Daardoor is het Ahold aandelen kopen een slimme optie, je hebt namelijk de beschikking over een dividendrendement van 3,40%.