Amazon aandelen kopen? (2021)

Iedereen kent het bedrijf Amazon tegenwoordig wel, ook al is het bedrijf nog niet echt actief in Nederland, er zijn genoeg mensen die Amazon aandelen kopen vanwege de extreme groei en krachtige positie van het Amerikaanse bedrijf.

Amazon is namelijk het allergrootste e-commerce bedrijf in de USA, je kunt er net zoals bij ons op BOL.com letterlijk elk product bestellen. Daarnaast staat Amazon bekend om het snelle verzenden en de prettige klantervaring. Tegenwoordig is Amazon de nummer 10 op de wereldwijde Alexa rank. Dat betekent dat de website van Amazon tot de top 10 grootste websites ter wereld behoort.

Investeren in aandelen van Amazon

Score

★★★★★ 

9.1 / 10

Kosten service

0 % commissie

Kosten voor uitbetalen winst

€ 0

Een enorm aanbod aan verschillende instrumenten

Een van de beste en veilige handelsplatformen in de wereld

Goedkoop, zonder gedoe en in Nederland handelen

Score

★★★★★ 

9.1 / 10

Kosten service

0 % commissie

Kosten voor uitbetalen winst

€ 0

€100.000 Gratis XM demo account om te oefenen

Eindeloze beleggingsmogelijkheden in talloze instrumenten

Licenties in Cyprus, Australië, Belize & geregistreerd bij de AFM

Hoe is Amazon begonnen?

Zoals we net al vertelde is het bedrijf opgericht in 1994 en is het vanaf 1997 actief op de beurs. In het begin waren behoorlijk wat beleggers sceptisch over het verdienmodel an Amazon, in het begin werden er namelijk behoorlijke verliezen geleden en was het moeilijk om echt winstgevend te worden voor Amazon. Tot in 2003 toen Amazon de eerste winst noteerde, vanaf dat moment is het alleen maar beter gegaan met Amazon en is de omzet en winst alleen maar groter en groter geworden.

Waar is Amazon gevestigd?

Amazon is gevestigd in 2 verschillende hoofdkantoren. Amazon is officieel gezeteld in Seattle maar werkt ook vanuit de hoofdstad Washington. De verdeling van deze hoofdkantoren is slim ingestoken, de lopende zaken van Amazon kunnen namelijk perfect worden gerunned vanuit 2 verschillende locaties zonder dat de bedrijfvoering daar onder te lijden heeft.

Wat was het eerste succes van Amazon?

Amazon heeft het vanaf het begin voor elkaar gekregen om hard te groeien. Na de lancering van het merk worden er in het begin al direct boeken verkocht in 50 staten en 45 landen door heel de wereld heen. Het gaat zelfs zo goed dat een beursgang een mogelijkheid werd, de waardestijging stond destijds wel onder druk door de enorme zeepbel die op dat moment actief was binnen de technologische wereld.

Het vertrouwen van beleggers in Amazon aandelen is eigenlijk altijd behoorlijk groot gebleven, tegenwoordig is Amazon uitgegroeid tot een enorm online warenhuis met maar liefst 400 miljoen verschillende producten.

Wat doet Amazon nog meer?

Naast de webshop is Amazon ook actief in allerlei andere markten. Denk daarbij aan kredieten, cloud computing, drones en biologische producten. Het merk Amazon staat dus voor meer dan enkel een webshop. Amazon aandelen zijn ook veel waard omdat Amazon zich ontwikkeld heeft tot een bedrijf dat op dit moment op een technologiegoudmijn zit.

Alle systemen die Amazon gebruikt voor de infrastructuur van de webshop worden tegenwoordig verkocht aan andere partijen. Daarbij kun je denken aan zaken als opslag van data, data-analyses en netwerkoplossingen. Amazon is namelijk uitgegroeid tot een van de betere cloud computing aanbieders.

Ook met de Amazon aandelen gaat het erg goed, de grootste e-commerce gigant van deze wereld heeft jaarlijks flinke winsten en door de oprichter Jeff Bezos en zijn visie is het einde van Amazon voorlopig niet in zicht. Jeff Bezos is natuurlijk niet voor niets de rijkste man van de wereld geworden door de enorme groei die Amazon heeft geboekt.

  • Amazon bestaat inmiddels al een lange tijd, het bedrijf is in 1994 opgericht door Jeff Bezos. Voor een lange tijd werd er alleen maar aandacht besteed aan het verkopen van boeken, maar al snel genoeg zag Bezos de potentie om allerlei producten te verkopen.
  • De eerste beursgang van Amazon was in 1997, toen is er gekozen om de NASDAQ markt te betreden tussen allerlei andere grote technologiebedrijven. Amazon aandelen zijn de afgelopen jaren steeds meer waard geworden en dus ook relatief populair onder beleggers.

 

Wat zijn producten van Amazon?

Tegenwoordig is Amazon dus marktleider geworden in Cloud computing. Daarbij bieden ze diensten aan zoals computersystemen via het internet. Al deze diensten zijn erg aantrekkelijk en scherp geprijsd voor gebruikers, deze hoeven namelijk geen dure systemen te bouwen en kunnen gemakkelijk onboarden op de systemen van Amazon. Een aantal grote aanbieders waar Amazon mee samenwerkt op het gebied van Cloud computing zijn Zalando, Netflix en Wehkamp. Eigenlijk verdient Amazon dus geld aan de grote concurrentie.

Amazon doet aan enorme bedrijfsovernames

Ook gebruikt Amazon nog een aantal strategieën om concurrenten het vuur aan de schenen te leggen. Zo worden er veel bedrijfsovernames gedaan door Amazon. Een groot voorbeeld daarvan was bijvoorbeeld de overname van supermarktketen Whole Foods.

Deze overname had een totaalbedrag van maar liefst 13 miljard dollar. Door deze investering is Amazon inmiddels zo groot geworden dat het bedrijf totale markten ontwricht.

Amazon heeft dus nog een aantal diensten zoals Amazon Prime, een abonnement waarbij je helemaal geen verzendkosten meer hoeft te betalen. Daarnaast kun je beschikken over de videostreamingdienst Prime Video en heb je de mogelijkheid om te koppelen met de Amazon Echo, een persoonlijke assistent die thuis alles voor je aanstuurt.

Amazon heeft nog een aantal grote producten

Nog een dienst die op dit moment in ontwikkeling is is de Prime Air, deze dienst is voornamelijk experimenteel bedoeld en er worden diensten bezorgd door drones met Prime Air. Daarmee wil Amazon een onafhankelijkheid ontwikkelen van huidige bezorgmethodes.

Op dit moment is Amazon nog niet actief in Nederland, er is namelijk een grote dominantie onstaan door de opkomst van BOL.com en Coolblue. Toch ziet Amazon het nog steeds als een interessante markt en het lijkt er op dat het begin is gemaakt met de lancering van Amazon Prime. Op dit moment is het merk alleen nog steeds niet heel populair onder Nederlandse gebruikers.

Amazon aandelen interessant?

Het allereerste doel van Amazon en Jeff Bezos was om het grootste bedrijf ter wereld te worden. Dat is sinds vorig jaar ook goed gelukt, de beurswaarde is enorm toegenomen en alleen Apple, Microsoft en The Alphabet Company waren groter als Amazon.

Je zit in de cijfers van de afgelopen jaren ook een zeer constante en zelfs grote groei. In 2017 wist Amazon namelijk nog ruim 30% meer winst te maken ten opzichte van 2016.

Nog genoeg ruimte voor extra groei bij Amazon aandelen

De koers van Amazon aandelen is dus dik in orde, de afgelopen jaren heeft deze zich uitstekend ontwikkeld en de aankomende jaren ziet het er naar uit dat Amazon aandelen alleen maar meer waard gaan worden. Als je aandelen van Amazon wil aanschaffen moet je echter wel een stevige portomonnee hebben omdat deze behoorlijk waardevol zijn

Amazon aandelen kopen

Alle aandeelhouders van Amazon zijn erg gelukkig, het rendement is namelijk behoorlijk groot geweest de afgelopen jaren. De koers van Amazon aandelen staat nu op $1450 dollar. Als je 55 aandelen uit 1997 zouden kopen bij de huidige koers zijn deze nu maar liefst $79.750 waard. Een enorm rendement dus, op dit moment zit er nog genoeg rek in de koers dus Amazon aandelen kopen kan erg rendabel zijn.