Apple aandelen kopen? (2021)

Je zult misschien denken dat Apple een relatief nieuw bedrijf is maar dat is niet zo. Apple is namelijk al opgericht op 1 april 1976, Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne hebben Apple opgestart. De naam was destijds nog Multinational Apple Computer Inc. Later hebben de eigenaren dit veranderd naar Apple Inc.

Eind jaren 70 begon het eerste succes al toen de Apple II op de markt kwam. In die tijd presteerde deze computer zo goed dat de Apple II tot een van de beste pc’s van dat moment behoorde.

Toch ging het in de jaren 90 wat minder met Apple en de grote concurrent Microsoft besloot zelfs 150 miljoen dollar in het bedrijf te investeren. Een ding is zeker, deze reddingsoperatie van Microsoft heeft ze geen windeieren gelegd, en Apple natuurlijk ook niet. Na het jaar 1997 begon Apple weer op te kruipen en in 2009 leidde dat uiteindelijk tot de bekroning als het merk van het decennium.

Investeren in aandelen van Apple

Let op: Beleggen heeft risico's: 76,4% van de particuliere beleggersaccounts verliest geld bij het handelen in CFD's bij deze aanbieder. U moet overwegen of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te lopen uw geld te verliezen.

Score

★★★★★ 

9.1 / 10

Kosten service

0 % commissie

Kosten voor uitbetalen winst

€ 0

Een enorm aanbod aan verschillende instrumenten

Een van de beste en veilige handelsplatformen in de wereld

Goedkoop, zonder gedoe en in Nederland handelen

Score

★★★★★ 

9.1 / 10

Kosten service

0 % commissie

Kosten voor uitbetalen winst

€ 0

€100.000 Gratis XM demo account om te oefenen

Eindeloze beleggingsmogelijkheden in talloze instrumenten

Licenties in Cyprus, Australië, Belize & geregistreerd bij de AFM

Apple is tegenwoordig enorm

Apple is natuurlijk een van de populairste merken van de wereld. Je kunt je dus voorstellen dat de Apple aandelen behoorlijk wat waard zijn. Apple behoort tot de grote technologiereuzen zoals Microsoft, Google en Facebook. Wij weten bijna zeker dat je Apple wel kent, tegenwoordig zijn miljoenen mensen grote fan van de producten van Apple.

Uiteraard is het bedrijf vooral bekend geworden van de innovatie producten zoals de iPhone, iPod, iPad en Apple TV zijn erg bekende producten die allemaal een succes zijn geworden. Ook de diensten zoals iOS en iCloud zijn producten die voor enorm veel omzet en winst hebben gezorgd.

Waar profiteert Apple op dit moment van?

In de laatste fase van Apple is er vooral veel geprofiteerd van goede verkoopcijfers en dure smartphones zoals de iPhone Xs, door de sterke innovatie en krachtige camera hebben deze verkopen tot een flinke omzetverhoging geleid

De verwachtingen over Apple aandelen

De verwachtingen zijn behoorlijk positief voor het merk, een groot deel van de winst wordt de aankomende jaren wel weer geherinvesteerd in de Amerikaanse economie. Apple heeft namelijk beloofd om de aankomende 5 jaar geld te pompen in de Amerikaanse economie door betalingen te doen aan leveranciers en investeringen in werkgelegenheid.

Steve Jobs was natuurlijk erg belangrijk

Steve Jobs was natuurlijk een van de grote drijfveren achter de groei van Apple, bij de dood van Steve Jobs had het bedrijf al een enorme beurswaarde van 350 miljard dollar. Tim Cook de opvolger van Jobs heeft het bedrijf vervolgens explosief laten groeien naar 1.000 miljard dollar.

Gedurende de afgelopen jaren heeft Apple het dus voor elkaar gekregen om enorme sprongen te maken. De kwaliteit van de producten en de krachtige marketingstrategie hebben er voor gezorgd dat Apple is uitgegroeid tot een enorme multinational.

  • Deze groei kwam natuurlijk door de leiding van Steve Jobs, het krachtige innovatievermogen en de kwaliteit van producten. Apple is op dit moment een van de meest populaire merken ter wereld.
  • Op dit moment is het bedrijf gevestigd in Cupetino, Californie in Amerika. Momenteel werken er maar liefst 123.000 mensen bij Apple.

 

Apple aandelen interessant?

Op dit moment is Apple dus 1 biljoen dollar waard, dat is natuurlijk wel een papieren waarde. Deze waarde is een optelsom van wat de aandeelhouders voor hun aandelen kunnen ontvangen als ze deze allemaal zouden verkopen. De markt schat dit technologiebedrijf dus behoorlijk hoog in.

Apple aandelen zijn daardoor een behoorlijk waardevolle toevoeging aan je portfolio. Toch worden Apple aandelen op dit moment als relatief duur bestempeld. De prijsstijging van Apple aandelen kwamen voornamelijk door de nieuwe producten die gelanceerd worden en omdat veel Apple gebruikers hun producten vervangen.

Over het algemeen zie je dat Apple aandelen bij kwartaalcijfers behoorlijk kunnen stijgen of dalen, dat komt omdat er dan weer nieuwe verkoopcijfers worden gepresenteerd.

Apple aandelen zijn gezamenlijk enorm waardevol

Om je een idee te geven over de grootte van Apple, als het tech concern namelijk een land was geweest waren maar 16 landen van de wereld groter qua economie. Als je daar over nadenkt kun je misschien inschatten hoe groot Apple is. Het betekent dat maar een klein aantal landen een groter bruto binnenlands product hebben dat groter is dan de beurswaarde van Apple.

De rek is er nog niet uit met Apple aandelen

Over het algemeen leeft het sentiment dat de rek er bij Apple nog niet uit is, natuurlijk zijn er flinke concurrenten bijgekomen met Samsung en HTC maar over het algemeen blijft Apple stabiel presteren.

Over het algemeen zijn veel professionals behoorlijk positief over Apple aandelen, er zijn namelijk altijd sterke resultaten en de goede liquiditeit in combinatie met hoge solvabiliteit zorgen er voor dat Apple aandelen behoorlijk veilig zijn.

Apple aandelen kopen

Als je aan het nadenken bent over aandelen Apple kopen moet je vooral letten op zaken zoals de notering van het aandeel. Het Apple aandeel staat namelijk genoteerd in dollars, daardoor wordt de koers in euro ook beïnvloedt door de koers van de euro tegenover de dollar.

Daar met je mee opletten want door wisselkoersrisico kan beleggen in Apple aandelen een extra laag rendement opleveren. Als de Euro daalt tegenover de dollar kan een stijgend aandeel toch nog verliesgevend zijn.

Als je gaat beleggen in Apple aandelen is het aan te raden om deze op korte termijn te beleggen, je hebt alleen wat beweging of volatiliteit nodig om succes te behalen met Apple aandelen. Als je weet dat er een product op de markt gaat komen kun je hier op inspelen door op het juiste moment te kopen en verkopen.