Audi aandelen kopen? (2021)

We kennen allemaal wel het populaire automerk Audi, maar weet je ook dat je Audi aandelen kunt kopen? Het is namelijk een zeer gewaardeerd merk onder de autoliefhebbers en biedt veel verschillende soorten types aan.

Daarbij gaat het vooral om luxe personenwagens waaronder de bekende, Audi A3, Audi Q5 en de Audi A6. Dit zijn de meest verkochte modellen van Audi en hebben er mede voor gezorgd dat de koers van het aandeel Audi flink is gestegen in de afgelopen jaren.

Over het algemeen is de koers vrij stabiel, maar sinds de afgelopen jaren heeft het zo zijn dalingen en stijgingen gehad. Verder vertellen wij jou op deze pagina meer over de geschiedenis, de koers en het kopen of verkopen van de Audi aandelen.

Investeren in aandelen van Audi

Let op: Beleggen heeft risico’s: 76,4% van de particuliere beleggersaccounts verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te lopen uw geld te verliezen.

Score

★★★★★ 

9.1 / 10

Kosten service

0 % commissie

Kosten voor uitbetalen winst

€ 0

Een enorm aanbod aan verschillende instrumenten

Een van de beste en veilige handelsplatformen in de wereld

Goedkoop, zonder gedoe en in Nederland handelen

Score

★★★★★ 

9.1 / 10

Kosten service

0 % commissie

Kosten voor uitbetalen winst

€ 0

€100.000 Gratis XM demo account om te oefenen

Eindeloze beleggingsmogelijkheden in talloze instrumenten

Licenties in Cyprus, Australië, Belize & geregistreerd bij de AFM

Geschiedenis van AUDI AG

De meeste personen kennen alleen de merknaam Audi, maar de producent van deze auto’s is AUDI AG. Zij zijn onderdeel van de Volkswagen Groep en werken daarnaast ook nauw samen met Ducati en Lamborghini. In 1899 werd het autobedrijf Horch Automobielwerke opgericht door een ex-medewerker van Benz, genaamd August Horch.

Samen met drie partners is hij de uitdaging aangegaan, maar na 11 jaar hield de samenwerking op. Horch wilde namelijk net een stapje verder gaan door deel te gaan nemen in de autosport. Hiermee probeerde hij meer bekendheid voor het automerk te vergaren, maar zijn partners vonden dit overbodig. Het zou namelijk te veel geld kosten en daarom besloten zijn partners om oprichter en technische directeur Horch te ontslaan.

In die tijd had August Horch een goede vriend die veel vermogen had. Hij besloot daarom om met een investering van zijn vriend een nieuwe autofabriek op te richten. Hij had alleen een klein probleem, zijn ex-partners hadden de naam Horch al vastgesteld als handelsnaam waardoor Horch deze zelf niet meer kon gebruiken. August voerde hier samen met zijn vermogende vriend een gesprek over.

Tijdens dit gesprek kwam de tienjarige zoon van de vriend van August naar hen toe. Hij hoorde namelijk waar het gesprek overging en zei toen: “Horch is in het Latijn Audi, waarom noemt u de nieuwe fabriek niet Audi?”. Vanaf dat moment was er een nieuw merk geboren dat we vandaag de dag nog steeds kennen.

De koers van Audi

In de afgelopen jaren is de waarde van de Audi aandelen aanzienlijk gestegen. Van 2019 tot 2020 is de Audi koers erg stabiel geweest en kent het weinig sterke dalingen of stijgingen. Vanaf begin 2020 is de koers van Audi weer flink gaan stijgen en is de waarde van een Audi aandeel op dit moment ongeveer €1.600 waard. Er heeft dus een stijging van maar liefst 100% plaatsgevonden aangezien de koers is verdubbeld in één jaar tijd.

Deze stijging komt mede doordat Audi tegenwoordig veel bezig is met het ontwerpen van volledig elektrische auto’s. Zo was de Audi e-tron al een groot succes in Nederland en in andere landen van Europa. Daarnaast verkoopt Audi ruim 2 miljoen exemplaren van andere modellen die ervoor zorgen dat het bedrijf alsmaar blijft groeien.

Waarom Audi aandelen kopen?

Een van de voornaamste redenen voor beleggers om Audi aandelen te kopen is het plan dat klaarligt bij deze fabrikant. Zij willen namelijk vóór 2025 ongeveer 20 nieuwe elektrische modellen uitbrengen. Hierbij gaat het om volledige elektrische modellen (EV) net zoals de populaire Audi e-tron.

Aangezien zij nu nog maar slechts één volledig elektrisch model op de markt hebben gebracht lijkt het niet haalbaar. Toch is Audi ervan overtuigd dat het hen gaat lukken, omdat zij volop bezig zijn met de ontwikkeling van deze nieuwe modellen.

Audi aandelen verkopen

Heb je al een poosje Audi aandelen in je bezit? Dan zou het een goede keuze kunnen zijn om deze te verkopen. Mits je denkt dat de koers niet meer verder gaat stijgen.

De Audi koers ligt nu schommelt nu namelijk tussen de €1.500,- en €1.900,- per aandeel. Dit kan voor veel beleggers een goede reden zijn om ze nu te gaan verkopen.

Toch kan het altijd zo zijn dat de koers blijft stijgen door nieuwe ontwikkelingen. Maak daarom altijd een goede analyse en verdiep je goed in de sector van het bedrijf om goed in te kunnen spelen op de koers.

Dividend Audi aandelen

AUDI AG heeft ervoor gekozen om hun aandeelhouders jaarlijks dividend uit te betalen. Dit doen ze om de aandeelhouders tevreden te houden en te laten zien dat ze financieel gezond zijn. Als we gaan kijken naar de hoogtes van het dividend per jaar zien we een stijgende lijn sinds 2016.

Zo keerde AUDI AG in 2016 €0,40 uit per aandeel, terwijl er in 2019 maar liefst €0,55 per aandeel werd uitgekeerd. Dit een redelijk groot verschil en heeft ervoor gezorgd dat de aandeelhouders steeds meer rendement behalen. De aandeelhouders zijn daarom over het algemeen zeer tevreden over het aandeel Audi.

Feiten over het Audi aandeel

Wanneer we gaan kijken naar de plannen van Audi verwacht men dat de koers in de toekomst zal gaan stijgen. Dit is natuurlijk nooit met zekerheid te zeggen, maar hierover kun je wel gaan speculeren. Zo is het autobedrijf al bezig met een nieuw plan om vóór 2025 maar liefst 20 nieuwe elektrische modellen op de markt te brengen. Hiervoor is nog wel veel werk aan de winkel, maar daar zijn ze al goed mee op weg.

Naar verwachting zal deze ontwikkeling ervoor zorgen dat de Audi aandelen stabiel blijven in de toekomst. In het beste geval zal de koers nog blijven stijgen, maar dat is natuurlijk nog even afwachten.

Conclusie

Het Audi aandeel kan voor veel beleggers een zeer aantrekkelijk aandeel zijn. Misschien is het alleen nu nog niet het beste moment om ze te kopen aangezien de koers nu heel hoog ligt. Toch zou dit juist een drijfveer kunnen zijn voor beleggers om er op de gokken dat het bedrijf zal blijven groeien. Mocht je daarom graag willen handelen in Audi aandelen? Neem dan eens een kijkje in de vergelijker op deze pagina om diverse brokers met elkaar te vergelijken.