Aurora aandelen kopen? (2021)

Op 17 oktober 2018 werd cannabis gelegaliseerd in Canada. Hiermee werden zij het tweede land in de wereld dat besloot om de productie, distributie en het bezit van wiet te legaliseren. Hierdoor schoten de wiet aandelen door het dak en werden sommige bedrijven in één keer erg groot. Een van deze bedrijven was Aurora Cannabis Inc.

Zij zijn een pionier op het gebied van cannabis voor medische doeleinden en voldoen aan de hoogste normen binnen de sector. Zo is Aurora al sinds 2013 bezig met het ontwikkelen en verbeteren van hun processen en producten. Tegenwoordig zijn zij ook actief in Europa waar zij de grootste zijn in het ontwikkelen van CBD-producten. Verder gaan wij jou op deze pagina meer vertellen over de Aurora aandelen op de beurs.

koers aurora

Investeren in aandelen van Aurora

Let op: Beleggen heeft risico's: 76,4% van de particuliere beleggersaccounts verliest geld bij het handelen in CFD's bij deze aanbieder. U moet overwegen of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te lopen uw geld te verliezen.

Score

★★★★★ 

9.1 / 10

Kosten service

0 % commissie

Kosten voor uitbetalen winst

€ 0

Een enorm aanbod aan verschillende instrumenten

Een van de beste en veilige handelsplatformen in de wereld

Goedkoop, zonder gedoe en in Nederland handelen

Score

★★★★★ 

9.1 / 10

Kosten service

0 % commissie

Kosten voor uitbetalen winst

€ 0

€100.000 Gratis XM demo account om te oefenen

Eindeloze beleggingsmogelijkheden in talloze instrumenten

Licenties in Cyprus, Australië, Belize & geregistreerd bij de AFM

Geschiedenis van Aurora Cannabis

In 2006 werd Aurora Cannabis Inc. opgericht door Steve Dobler, Dale Lesack, Terry Booth en Chris Mayerson. Samen hebben Booth en Dobler maar liefst 5 miljoen dollar aan eigen kapitaal ingelegd om vervolgens hun eerste faciliteit op te richten.

Zo kochten zij een perceel van maar liefst 160 hectare groot in Mountain View County, Alberta, Canada. Vervolgens kreeg het bedrijf in 2014 een vergunning om cannabis te gaan telen. Hierdoor werd het bedrijf de allereerste cannabisproducent die een vergunning kreeg in de provincie.

De reden dat zij in de provincie Alberta waren gevestigd had één goede reden. Dat was namelijk doordat de vennootschapsbelasting hier erg laag is en dus ideaal is voor een landbouwkredietprogramma. Nadat de legalisatie van cannabis in oktober 2017 plaatsvond in Canada had Aurora al een grote voorsprong op de concurrentie.

Hierdoor hadden zij begin 2019 al een marktaandeel van maar liefst 20% in Canada. De marktkapitalisatie bedroeg daardoor aan het einde van het jaar 4,8 miljard dollar. Het leek voor aandeelhouders dus erg goed te gaan, maar na twee jaar stond de Aurora koers op een dieptepunt.

Dit weerhield het bedrijf niet om het zomaar op te geven en tegenwoordig zijn ze actief in heel Canada, Europa, Azië, Oceanië en Latijns-Amerika. Daarmee zijn ze ook de tweede grootste speler op het gebied van het ontwikkelen, produceren en distribueren van medicinale cannabis

Koers Aurora Cannabis

De koers van Aurora Canada is door de jaren heen erg volatiel geweest. Zo is het aandeel de eerste 10 jaar nauwelijks gestegen of gedaald. In 2016 begonnen de eerste stijgingen plaats te vinden. Dit had namelijk ook te maken met de vergunningen die zij op dat moment verkregen. Hierdoor mochten ze namelijk legaal cannabis gaan kweken voor medische doeleinden.

Zo steeg de koers van juli 2016 tot november 2016 ineens van 5 Canadese dollars naar maar liefst 33 Canadese dollars. Dit was dus ineens een flinke stijging, maar het hield nog niet op. De koers van Aurora Canada bleef vanaf die tijd namelijk stijgen totdat ze een hoogtepunt bereikte van 159,48 Canadese dollars op 26 januari 2018.

Na dit hoogtepunt bleef de koers op en neer gaan en na 15 maart 2019 kwam het aandeel in een dal terecht. Vandaag de dag ligt de koers ergens tussen de 10 en 12 Canadese dollars, maar dat wil niet zeggen dat het is afgelopen.

Waarom Aurora aandelen kopen?

Wil je graag Aurora aandelen kopen? Dan is het van belang dat je een goede technische analyse maakt en je verdiept in de markt. In 2019 heeft het bestuur van Aurora een aantal fouten gemaakt, waardoor de koers sterk is gedaald. Zij hebben namelijk onverstandige uitgaven gedaan, maar deze worden door het nieuwe management weer aangepakt.

Zo zijn ze van plan om de kleinere faciliteiten te sluiten om zo kosten te besparen en het schaalvoordeel op te krikken. Het zou dus alsnog een goede keuze kunnen zijn om te kiezen voor de aandelen van Aurora. Als je graag aandelen van Aurora wilt kopen, dan kun je hiervoor gebruik maken van diverse brokers. Maak daarom gebruik van de vergelijker op deze pagina om verschillende brokers met elkaar te vergelijken.

Aandelen Aurora verkopen

Als je al een hele tijd Aurora aandelen in je bezit hebt, dan ben je waarschijnlijk al te laat met het verkopen. Tenzij je de aandelen al vanaf 2007 in bezit hebt. De koers heeft de afgelopen jaren namelijk veel potentie laten zien, maar helaas is hier vandaag de dag niets meer van terug te vinden. Echter betekent dit niet dat dit in de toekomst niet nog eens zou kunnen gebeuren.

De koers van Aurora Canada is namelijk zeker nog in staat om een flinke groei door te maken. Daarnaast is het ook een mogelijkheid om de koers van Aurora Frankfurt in de gaten te houden. Deze is namelijk vrij jong en kan in de toekomst ook veel goeds beloven. Maak daarom altijd een goede analyse en houdt de trends in deze sector goed in de gaten om in te spelen op de koers.

Feiten over aandelen Aurora

Voordat je gaat handelen in Aandelen van Aurora is het belangrijk om te weten hoe de markt in elkaar steekt. De wereldwijde legale cannabismarkt is namelijk een snelgroeiende markt met veel potentie voor producenten. Zo steeg deze markt in 2019 met maar liefst 45,7%. Daarnaast speelt de medische cannabismarkt een nog grotere rol.

Er zijn namelijk meer dan 50 landen in de wereld die enige vorm van medische cannabis hebben gelegaliseerd. Naar schatting wordt er door maar liefst 263 miljoen mensen jaarlijks cannabis gebruikt. De cannabismarkt wordt hierdoor op ruim $344 miljard geschat. Er liggen dus hele grote kansen voor producenten van medische cannabis te wachten in de toekomst, aangezien deze markt ieder jaar weer stijgt.

Conclusie

Ondanks dat de koers van Aurora cannabis de afgelopen jaren veel fluctuatie heeft laten zien kan het alsnog een interessant aandeel zijn. Dit komt namelijk doordat de (medische) cannabismarkt wereldwijd groeit. Om meer inzicht te krijgen in de koers van het aandeel kun je gebruik maken van handige tools die brokers bieden aan hun gebruikers. Maak daarom gebruik van de vergelijker op deze pagina om een broker te vinden die aansluit op jouw persoonlijke wensen.