Binck Bank review uit 2021, lees de complete gids als je alles te weten wil komen over deze populaire broker. Kom alles te weten en kijk of Binck een goede partner voor je is.

Binck Bank Review in 2021

Binck is natuurlijk al een oudere speler op de markt. Binck Bank is in het jaar 2000 opgericht en levert al diensten aan beleggers sinds 19 juni 2000. Op dat moment konden klanten dus diensten afnemen voor de Amsterdamse optiehandel. Het is een aantal jaren echt goed gegaan met Binck, daardoor kwam er interesse vanuit de partij AOT.

De Amsterdam Option Traders werden namelijk opgericht in 1980 en waren gespecialiseerd in de handel in aandelen en opties. De beginperiode van het bedrijf zag er goed uit en in 1985 was er zelfs een beursnotering voor AOT aan de Euronext Amsterdam.

Op de achtergrond is AOT altijd een medefinancier geweest van Binck Bank. Op 10 mei 2004 is er echt actie ondernomen en werden alle aandelen van Binck overgenomen. De naam AOT is een korte tijd daarna veranderd in Binck N.V.

Tegenwoordig heeft Binck de handel voor eigen rekening en zijn alle traditionele activiteiten van AOT overgezet naar Binck Bank. Vanaf 2 maart 2007 is het bedrijf onderdeel geworden van de AMI (Amsterdam Midkap Index) voor middelgrote ondernemingen die deelnemen aan deze beurs. Op dit moment zijn er ook een aantal opties genoteerd op de aandelen van Binck Bank.

 • Op dit moment is Binck een van de grootste en onafhankelijke banken voor beleggers in Nederland. Ook in Belgie gaat het goed met Binck want het bedrijf is daar marktleider op het gebied van online transacties. Ook in Frankrijk gaat het goed want daar is Binck de derde grootste beleggersbank.
 • In Oktober 2006 is het bedrijf Syntel overgenomen door BinckBank, op dat moment was dat de marktleider voor alle software voor aandelentransacties en de administratie die daar bij hoort. In Januari 2013 is het bedrijf door Binck omgetoverd in Able. Dat is een zelfstandige partij geworden die als specalist in de markt van softwareplatforms voor beleggen actief is.
 • Dit is een goede zet geweest van Binck, de zaken zijn namelijk goed gaan lopen voor Able. Uiteindelijk heeft het bedrijf het voor elkaar gekregen om een grote overname te doen met Alex wat toen nog onderdeel was van de Rabobank. Met deze overname was een enorm bedrag van 390 miljoen gemoeid.

 

Hoe betrouwbaar is Binck? 

Een ding is zeker, Binck Bank is een van de meest betrouwbare brokers op de markt. De bank zelf heeft een hoge mate van solvabiliteit en het is mogelijk om de aandelen van Binck zelf vrij te verhandelen. Ook staat Binck natuurlijk onder streng toezicht van het AFM en de Nederlandse bank. Een extra stok achter de deur is natuurlijk het depositogarantiestelsel. Daardoor weet je zeker dat bedragen tot €100.000 altijd worden opgevangen door de staat.

Binck doet zelfs mee op de beurs

Daarnaast is het zo dat Binck Bank een beursgenoteerd online beleggersmerk is geworden met een enorm vermogen van maar liefst 26 miljard euro.

Dit is ook weer een extra pluspunt omdat je te maken hebt met een enorme partij die gebaat is bij tevreden klanten die op geen enkele manier argwanend zijn over de beleggingsdiensten.

Ook als je klachten hebt sta je sterk, omdat het een officiële bank is kun je met alle klachten terecht bij het KIFID waarbij Binck Bank is aangesloten. Een ding is dus zeker, als je in zee gaat met Binck weet je dat je te maken hebt met een betrouwbare partij.

Goede klantenservice van BinckBank

Daarnaast kun je bij Binck altijd terecht bij de klantenservice die bereikbaar is via de telefoon of e-mail. Over het algemeen worden klachten en vragen behoorlijk snel afgehandeld. Het gehele platform is beveiligd en je kunt met de zekerheid van een bank beleggen zonder dat je het gevoel hoeft te hebben dat er iets niet klopt.

Ook is Binck al een aantal keren verkozen tot beste broker van Nederland, heeft het een van de meest innovatieve softwarepakketten van Nederland en heb je de mogelijkheid om andere diensten af te nemen naast het standaard beleggen.

Hoe werkt handelen bij Binck?

Je hebt bij BinckBank verschillende mogelijkheden als het op beleggen aankomt, je kunt namelijk een softwarepakket voor beginners gebruiken. Dat is vooral handig als je nieuw bent, of een softwarepakket afsluiten voor gevorderden.

Binck Bank wil er voor zorgen dat beleggers van elk niveau aan de slag kunnen met een met zorg ontworpen oplossing. Daar zijn ze prima in geslaagd bij Binck, het beleggen met de beide typen software gaat erg gemakkelijk en het analyseren van bepaalde aandelen of opties is erg eenvoudig.

Je geld laten beleggen bij BinckBank

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een andere optie, je geld laten beleggen bij Binck Bank. Door gebruik te maken van de handige tool op de website kun je direct zien wat het verwachte rendement op je investering kan zijn.

Het is daarna mogelijk om te kiezen uit een fonds voor vermogensbehoud of een fonds voor vermogensgroei. Zo heb je als belegger dus diverse opties beschikbaar voor diverse doelen.

Pensioenbeleggen bij Binck Bank

De laatste optie die BinckBank levert is het zogenoemde pensioenbeleggen. Het is namelijk mogelijk om voor je pensioen te beleggen, daardoor kun je onder fiscaal interessante voorwaarden een vermogen opbouwen voor later.

Ook bij deze optie kun je eenvoudig zien wat het verwachte eindresultaat zal zijn onder de verschillende omstandigheden. Het fijne s dat je met pensioenbeleggen direct zelf kunt instellen hoe veel geld je per maand wil inlegggen.

Het handelsplatform van Binck

Op dit moment is Binck  Bank een van de beste handelplatforms van Nederland. Je hebt de keuze uit verschillende abonnementen zoals het groen, zwarte of blauwe pakket. Deze zijn allemaal opgedeeld in de mate van kennis van beleggen. Al deze platformen werken erg intuïtief en zijn voor iedere belegger goed te gebruiken.

Fundamentele analyse maken

Op dit moment heb je allerlei software beschikbaar om bijvoorbeeld een goede fundamentele analyse te maken. Je krijgt van Binck automatisch alle beschikbare cijfers te zien die beschikbaar zijn via Thomson  Reuters.

Het display en de interface werken hier uitstekend bij, alle cijfers zijn daarnaast makkelijk in grafieken of staafdiagrammen te vertonen waardoor het verband van de cijfers een stuk beter te zien is.

Technische analyse maken

Een technische analyse maken is ook goed mogelijk in elk beschikbaar pakket. Je kunt bij het makkelijkste basispakket al gebruik maken van 17 verschillende indicatoren, je kunt daarnaast alle grafieken volledig zelf indelen en het is mogelijk om technische indicatoren te gebruiken om een uitgebreide analyse te maken.

Als je echt los wil gaan met analyseren kun je ook gebruik maken van het Protrader pakket waar je met ruim 90 indicatoren nog meer analyses kunt uitvoeren. Veel analisten maken daar gebruik van, het is namelijk mogelijk om analistenconsensus gegevens te verkrijgen bij Thomson als je dit geavanceerde pakket gebruikt.

Met deze functie krijg je verschillende professionele bronnen te zien over het aandeel en worden er bepaalde adviezen gegeven over bijvoorbeeld verkopen, kopen, accumuleren, verminderen of behouden.

Effecten of aandelen selecteren

Binnen het handelsplatform kun je ook gebruik maken van de aandelenselectietool. Deze kan heel makkelijk filteren op alle criteria die je hebt bij het aankopen van effecten. Deze kun je bijvoorbeeld selecteren op basis van de fundamentele analyse die je gedaan hebt. 

Denk daarbij bijvoorbeeld aan de volatiliteit van een aandeel of het dividend. Al deze gegevens worden visueel en overzichtelijk weergegeven, daardoor kun je direct overzicht krijgen over de beste aandelen voor je portefeuille

Ook kun je gebruik maken van de fondsenselectietool, daar kun je alle beleggingsfondsen met elkaar vergelijken en je kunt gebruik maken van de bekende Morningstar cijfers. Al deze selectietools helpen je om een goede keuze te maken voor de juiste effecten.

Een order uitvoeren met Binck

Als je een order wil gaan uitvoeren hoef je bij Binck niet na te denken, je kunt op 7 verschillende manieren bestellen, waarbij je bijvoorbeeld met een stoploss of stoplimiet kunt werken. Daardoor is het mogelijk om je beleggingen makkelijk af te stemmen op de wensen die je hebt.

 

Het effecten aanbod bij Binck Bank

Als je aan de slag gaat bij Binck is een ding zeker. Je hebt een enorm aanbod beschikbaar aan effecttypes. Zo heb je obligaties, futures, indexfondsen, aandelen, warrants, turbo’s, fondsen en valuta’s waar je in kunt handelen. Daarnaast kun je uiteraard beschikken over 38 beurzen die verspreid zitten over 18 verschillende landen.

Het is niet mogelijk om te speculeren op de Aziatische beurzen bij Binck. Daardoor is het niet mogelijk om echt exotische beleggingen te doen. Gelukkig zijn er genoeg andere brokers beschikbaar die wel op deze markten aanwezig zijn, het is een kwestie van doelen en behoeften.

De pakketten van Binck

Zoals je wellicht al hebt gelezen kun je bij Binck kiezen uit een aantal verschillende pakketten. Zo kun je gaan voor het green pakket, het blue pakket of het black pakket die allemaal zijn afgestemd op het niveau van de belegger. Om je een goed beeld te geven van al deze diensten hebben we ze even voor je opgesomd:

Green pakket van Binck

Als je gekozen hebt voor het green pakket dan betaal je de laagste service fee. Je betaalt €3 en 0,01 van de beleggingswaarde aan Binck. Het nadeel van dit pakket is echter dat je geen gebruik kunt maken van tools zoals ProTrader. Daarnaast liggen de transactiekosten bij het groene pakket een stuk hoger. Je betaalt €1 + 0,15% met een minimum van €8 aan transactiekosten.

Het is wel mogelijk om de realtime koersen van Euronext gratis in te lezen in de software, kortom een relatief duur pakket als je veel wil beleggen en een prima optie voor iemand die heel af en toe wil beleggen of in minder mate gebruik wil maken van alle tools.

Blue pakket van Binck

Als je gebruik wil gaan maken van het Blue pakket van Binck zijn de servicekosten hoger. Je betaalt dan iedere maand €7,50 + 0,015% over de totale beleggingswaarde van je portefeuille. Als je gebruik maakt van het Blue pakket krijg je de beschikking over Protrader en kun je gebruik maken van beursvloer live waarmee je direct in contact staat met alle beurshandelaren.

De transactiekosten op aandelen liggen bij dit pakket ook lager met €1 + 0,1%. Ook kun je gebruik maken van alle gratis realtime koersen uit Amerika. Een prima optie voor de serieuze belegger die graag gebruik wil maken van tools en relatief veel transacties doet.

Black pakket van Binck

Als je echt een actieve belegger bent is het black pakket een goede keuze. Als je kiest voor dit pakket betaal je een service fee €25 + 0,015% over de totale beleggingswaarde van je portefeuille. Daar krijg je exclusieve masterclasses en evenementen voor terug.

Ook krijg je bij het black pakket van Binck een persoonlijke relatiemanager toegewezen en worden de minimale transactiekosten op aandelen verlaagt naar €6. Kortom een prima keuze voor iemand die serieus bezig is met effecten.

 

Voor- en nadelen van Binck

Om het positief te houden beginnen we met de sterke punten van beleggen bij Binck Bank. Het grote voordeel van werken met Binck is dat je een geweldig handelsplatform krijgt dat is voorzien van alle gemakken die je maar kunt wensen. Nog een voordeel is de sterke klantenservice die altijd klaar staat om je te helpen met prangende vragen.

Daarnaast is het mogelijk om allerlei verschillende diensten af te nemen zoals sparen, pensioenregelingen en diverse vormen van beleggen. Dit is het sterkste punt van beleggen bij Binck, je kunt namelijk veel tijd besparen omdat je alle diensten bij een aanbieder af kunt nemen en het is mogelijk om enorm veel verschillende vormen van beleggen te gebruiken.

Een van de top acties van Binck is dat nieuwe klanten vaak gratis transactietegoed krijgen. Daardoor beleg je in de eerste periode praktisch gratis. Daardoor kun je de hogere kosten op lange termijn nog enigszins beperken.

Het laatste voordeel is de Binck Academy. Als je gebruik maakt van Binck heb je namelijk de beschikking tot een academie waarbij je webinars, tutorials en verschillende trainingen kunt volgen die je helpen bij het beleggen. 

Nadelen van werken met Binck Bank

Een van de nadelen van Binck zijn de kosten, als je de broker langs andere aanbieders legt is het duidelijk te zien dat je relatief hoge transactiekosten betaalt. Daarnaast is het ook niet mogelijk om gratis gebruik te maken van Binck, ook niet voor een oefenperiode.

Daarnaast is de algehele kostenstructuur van Binck bij tijd en wijle behoorlijk ingewikkeld. Je hebt namelijk de keuze uit 3 verschillende accounts die afgestemd zijn op het type belegger. Alle diensten zijn dus specifiek aangemeten op een type belegger, het kiezen van een pakket maakt het soms dus moeilijk voor sommige (actieve) beleggers.

Conclusie Binck Bank review

Deze Binck Bank review is natuurlijk bedoeld om te kijken of deze broker bij je past. Om je een helder beeld te geven hebben we dan ook een conclusie opgesteld over deze hele review. De software en het handelsplatform van Binck zijn perfect in orde.

Daarnaast heb je een van de beste klantenservice’s beschikbaar en is het mogelijk om in bijna elke markt te beleggen met alle professionele tools die je nodig hebt.

Binck is echter zeker geen prijsvechter want je betaalt een stuk meer aan de service fee en de transactiekosten liggen ook behoorlijk hoog. Voor kleine beleggers kan het daarom interessanter te zijn om naar een andere broker te kijken.

Het voordeel is dan weer wel dat je de keuze hebt uit 3 verschillende accounts die aangepast worden op de behoeften en wensen die jij als belegger hebt.

Op dit moment zijn dit de sterke punten van Binck Bank

 • Binck Bank is meerdere keren uitgekozen als beste broker
 • Het marge systeem van Binck is erg interessant voor beleggers
 • De Binck Academy helpt je op weg met top educatie
 • Het handelsplatform van Binck is dik in orde
 • Je kunt bij Binck meerdere diensten afnemen

Op dit moment zijn dit de zwakke punten van Binck

 • De kosten van Binck Bank liggen relatief hoog t.o.v. concurrentie
 • De kostenstructuur is soms wat onoverzichtelijk
 • Je kunt geen gratis test doen met het platform

Waardering

★★★★★ 

8.8 / 10

Service kosten

0% commissie

Order per €1000

0% commissie

✓ Gratis demo met € 40,000,- oefengeld 

✓ Alleen CFD's voor forex, aandelen, crypto's.

✓ 80,6 van de retailbeleggers verliest geld met CFD's

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Service kosten

0% commissie

Order per €1000

€2,20

Beste voor aandelen fysiek kopen

Laagste tarieven in Nederland

Innovatief tradingplatform

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Service kosten

0,20%

Service kosten

€9

✓ Ontvang € 200 transactietegoed

Eerste 3 maanden geen service fee

Prijswinnend, gebruiksvriendelijk platform