Centraal Beheer review uit 2021, lees de complete gids als je alles te weten wil komen over deze populaire broker. Kom alles te weten en kijk of Centraal Beheer een goede partner voor je is.

Centraal Beheer Review in 2021

Centraal Beheer is natuurlijk een bekend onderdeel geworden uit de Achmea Groep. Het is dus ook mogelijk om te beleggen via de beleggingsfondsen van Achmea Investment Management. Je hebt verschillende mogelijkheden bij Centraal Beheer. Zo kun je met gemaksbeleggen kiezen uit 3 verschillende mixfondsen.

Bij gemaksbeleggen van Centraal Beheer bepaal je zelf welk risico je wil lopen en welke strategie je wil toepassen op de beleggingen die je via Centraal Beheer doet. Verder is het super gemakkelijk, je kiest fondsen die aansluiten op je strategie en de desbetreffende fondsmanager zorgt er voor dat alles belegd wordt.

Je hoeft dus helemaal niets meer zelf te doen.
Ook is het mogelijk om je eigen fondsen uit het beleggingsassortiment te kiezen. Je hebt de keuze uit 8 verschillende beleggingsfondsen en een rekening openen om te beginnen met gemaksbeleggen kun je al aan de slag vanaf 1 euro.

Veel mensen kiezen voor gemaksbeleggen bij Centraal Beheer, het spaargeld levert momenteel namelijk nog maar weinig op. Als je voldoende ruimte hebt om geld aan de kant te zetten is gemaksbeleggen wel een interessante mogelijkheid, je kunt al starten vanaf 50 euro per maand.

Als je geen zin of tijd hebt om zelf te beleggen kan Centraal Beheer je dus goed op weg helpen. Het doel van Centraal Beheer is om iedereen op een eenvoudige manier toegang te geven tot beleggen. Iedereen kan bij Centraal Beheer terecht om te beginnen met online beleggen. Je kunt snel, veilig, makkelijk en vooral voordelig financiële producten afsluiten zonder dat het je tijd en moeite kost.

Bij Centraal Beheer hebben zij het doel om iedereen eenvoudig te helpen beleggen. Van beginnend investeerder tot meer ervaren hobbyist, iedereen kan bij hen terecht. Hieronder vindt u enkele voordelen op een rijtje:

 • Je kunt met elk gewenst bedrag beginnen met online beleggen
 • Je kunt zonder kosten wisselen tussen alle fondsen
 • Het is mogelijk om maatschappelijk verantwoord te beleggen
 • Zonder tijdsinvestering toch deelnemen aan beleggen

 

Hoe werkt gemaksbeleggen?

Als je kiest voor gemaksbeleggen kun je kiezen uit het laten beleggen van je geld in aandelen of obligaties. Je kunt al beginnen met een relatief klein bedrag en deze storten naar een beleggingsrekening van Centraal Beheer. Zodra dit gedaan is gaan de experts van Centraal Beheer direct aan de slag om rendement te behalen op je ingebrachte vermogen.

Het is mogelijk om altijd te stoppen met beleggen en je geld op te nemen. Jij bepaalt helemaal zelf wanneer je het geld weer wil opnemen. Geef een opdracht om je obligaties of aandelen te verkopen en het saldo kan zo op je bankrekening gestort worden.

Je investeert in een pakket investeringen met mixfondsen

Omdat je kiest voor mixfondsen beleg je in een pakket investeringen, het bedrag dat je inlegt heeft op dat moment een bepaalde waarde. De experts van Centraal Beheer zorgen er voor dat je investering in de gaten wordt gehouden.

Eigenlijk is het dus een service die alles voor je uit handen neemt, er is gelukkig wel genoeg informatie te vinden over mixfondsen waar je in kunt investeren. Zo kun je een afgewogen beslissing nemen over het risico wat je wil nemen.

 

Centraal Beheer Beleggen past bij je als:

 • Als je geld beschikbaar hebt dat je niet direct nodig hebt
 • Je geen tijd wil investeren in beleggen en de beurs niet in de gaten wil houden
 • Sparen niet meer als interessant ziet en meer rente wil ontvangen over spaargeld
 • Je ten alle tijden je geld kan opnemen terwijl je aan het beleggen bent

Centraal Beheer beleggen past niet bij je als:

 • Je geen extra geld ter beschikking hebt om te beleggen
 • Je geen risico wil lopen
 • Je het geïnvesteerde geld gegarandeerd terug wil krijgen
 • Veel wil leren over beleggen of beleggingsadvies wil ontvangen
 • Je zelf wil traden en een eigen strategie wil hanteren

Mixfondsen van Centraal Beheer

Zoals we hebben besproken kun je bij Centraal Beheer 3 verschillende mixfondsen kiezen. Je hebt de optie om te gaan voor voorzichtig, gemiddeld of ambiteus. Afhankelijk van je keuze wordt er meer of minder winst gemaakt en dat staat in balans met het risico.

Als je gaat beleggen zul je ook wel weten dat over het algemeen de volgende stelregel van kracht is: Hoe meer winst je kunt maken, hoe hoger het risico op verliezen. Zorg er dus voor dat je nooit geld belegd wat je niet kan missen. Om je wat inzicht te geven hebben we een opsomming gemaakt van alle mixfondsen en pakketten van Centraal Beheer beleggen.

Het mixfonds voorzichtig

Als je weinig risico wil lopen kies je voor het mixfonds voorzichtig. Op dat moment beleg je namelijk in obligaties en liquiditeiten. Over het algemeen zijn de beurskoersen van obligaties en liquiditeiten minder volatiel in vergelijking met aandelen. Als je kiest voor een Mixfonds voorzichtig belegging kun je je geld beter 2 tot 5 jaar laten vaststaan.

 • Rendement 2017: 5,54%
 • Rendement 2016: 4,46%
 • Rendement 2015: 8,70%

Het mixfonds gemiddeld

Als je kiest voor een belegging met een gemiddeld risico wordt er vooral belegd in bedrijfsobligaties, staatsobligaties en aandelen. Als je voor dit fonds kies wil je vooral gaan voor vermogensgroei over een lange periode. Je laat dit geld vaak 5 tot 10 jaar staan om groei te behalen.

 • Rendement 2017: 8,31%
 • Rendement 2016: 6,13%
 • Rendement 2015: 12,52%

Het mixfonds ambiteus

Dit fonds kies je als je bereid bent om wat risico te lopen en als je voor de lange termijn wil beleggen. Als je kiest voor dit mixfonds wordt er vooral belegt in aandelen. Deze strategie is gericht op vermogensgroei over de langere periode, denk dan aan 10 jaar of langer.

 • Rendement 2017: 12,42%
 • Rendement 2016: 8,21%
 • Rendement 2015: 17,06%

Gemak en risico’s

Het kan zijn dat je graag meer geld wil investeren om rendement te ontvangen met Centraal Beheer beleggen. Het doel van elke belegging is natuurlijk om er zo veel mogelijk rendement op te behalen. Veel Nederlanders kiezen daarom voor een belegging te doen met gemaksbeleggen.

Geen verkoop- of servicekosten

Centraal Beheer rekent helemaal geen verkoopkosten en zorgt er voor dat je als klant zo weinig mogelijk moeite hoeft te steken in het beleggen. Iedereen kan op deze manier toegang krijgen tot de beleggingsmarkt. Je kunt dus op een laagdrempelige en duidelijk manier starten om rendement te behalen op het geld dat je inlegt.

Risico’s van gemaksbeleggen

Er zitten natuurlijk wel risico’s aan het gemaksbeleggen. Het kan voorkomen dat je beleggingen niet het gewenste rendement opleveren. Ook kan het zijn dat bepaalde aandelen sterk gekelderd zijn.

Gelukkig zie je op de lange termijn dat de waarde van je portefeuille weer kan toenemen. Het is dus belangrijk dat je geduld hebt als het soms even tegenzit.

Wil jij liever zelf traden en juist veel invloed hebben op je beleggingen? Dan is Centraal Beheer misschien geen goede optie. Je kunt bij ons heel gemakkelijk alle brokers met andere aanbieders vergelijken zodat je de beste broker kunt vinden voor je wensen en behoeften. Bekijk alle reviews vandaag of begin direct met vergelijken om de beste keuze te maken.

Conclusie Centraal Beheer

Het kiezen voor gemaksbeleggen is een uitstekende keuze voor particulieren die wel rendement willen behalen met beleggen maar zelf geen zin of tijd hebben om hier wat mee te doen. Niet iedereen wil een trader worden en constant bezig zijn met de beurs. Centraal Beheer levert een aantal mooie pakketten met scherpe resultaten over de afgelopen jaren. 

Daarnaast hebben ze een goed portaal dat toegankelijk is voor iedereen, zelfs als je geen ervaring hebt met beleggen. Om je een goed beeld te geven van de voordelen van Centraal Beheer hebben we ze nog even opgesomd voor je :

 • Applicatie is goed toegankelijk voor iedereen en werkt snel
 • Je gaat altijd beleggen in maatschappelijk verantwoorde obligaties of aandelen
 • Online beleggen wordt wel heel makkelijk voor elk gewenst bedrag
 • Over het algemeen is Centraal Beheer gemaksbeleggen best goedkoop. 

Waardering

★★★★★ 

8.8 / 10

Service kosten

0% commissie

Order per €1000

0% commissie

✓ Gratis demo met € 40,000,- oefengeld 

✓ Alleen CFD's voor forex, aandelen, crypto's.

✓ 80,6 van de retailbeleggers verliest geld met CFD's

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Service kosten

0% commissie

Order per €1000

€2,20

Beste voor aandelen fysiek kopen

Laagste tarieven in Nederland

Innovatief tradingplatform

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Service kosten

0,20%

Service kosten

€9

✓ Ontvang € 200 transactietegoed

Eerste 3 maanden geen service fee

Prijswinnend, gebruiksvriendelijk platform