Hoe werkt CFD en handelen in goud precies? Waar moet je allemaal op letten en bij welke broker kun je het beste terecht? Lees er alles over in dit artikel

CFD En Handelen in Goud | Een slimme keuze in 2021?

Iedereen weet natuurlijk wat goud is, dat komt omdat het metaal altijd tot de verbeelding spreekt. In de 19e eeuw begon de bekende goldrush waarbij keizers en koningen ten prooi vielen aan het glimmende metaal en de aanblik daarvan. Dat is eigenlijk niet veranderd want op dit moment vallen beleggers nog steeds aan een soort goudkoorts ten prooi

Als je kijkt naar het koersverloop van goud over de laatste decennia zie je dat er in de jaren 70 een enorme bullmarkt zichtbaar was. In de top van 1980 was de goudprijs zelfs $35 per troy ounce tot $850 per ounce. Na dit hoogtepunt kwam er wel een sterke daling, de laatste keer dat goud een bullmarkt was in het jaar 2001, het dieptepunt in dat jaar lag op $250,- per ounce.

Toch is er al weer veel veranderd en op dit moment staat goud zelfs weer een stuk lager. Sinds 2011 is de goudmarkt weer een bearmarkt, veel analysten denken dat dit een gezonde ontwikkeling is en dat er weer een lange bullmarkt in het verschiet kan liggen. Op de lange termijn is goud nog steeds een van de beste investeringen.

Veel gespecialiseerde analysten verwachten dat de top van de goud bullmarkt ergens tussen 2018 en 2022 gaat plaatsvinden. De kans op een blow-off top is dan wel weer groot, dit is een enorme groei omhoog, die daarna wordt gevolgd door een diepe crash. Op dat soort moment zijn er enorme kansen, maar ook gevaren als je in goud gaat beleggen.

 

CFD En Handelen in goud

Als je er voor kiest om in goud te handelen met CFD’s heb je enorme kansen om een mooie winst te maken. Als je kiest voor een goud CFD kun je namelijk met een hefboom handelen. Als je bijvoorbeeld een hefboom hebt van 20, zal er bij een stijging van 5% een winst gemaakt worden van 5×20 of 100%.

Tegenwoordig kun je bij veel CFD brokers handelen in goud, de hefbomen kunnen echter per aanbieder verschillen. Er zijn tegenwoordig genoeg aanbieders zoals Plus 500, Markets.com of eToro die je de kans bieden om te handelen in goud. Over het algemeen kun je een hefboom van maximaal 100 in goud cfd’s gebruiken.

Het prettige van CFD’s handelen met goud is dat je de risico’s kan beperken met een zogenaamde stoploss. Een stoploss-order zet je in zodat je positie gesloten wordt zodra de onderliggende waarde een bepaald prijsniveau raakt. Het gebruiken van CFD’s op goud is daarom een stuk flexibeler dan een goud turbo. Je hebt een grote mate van controle over de stoploss, hefboom en de looptijd in het geval van warrants.

Top 5 CFD aanbieders in 2021

Waardering

★★★★★ 

8.8 / 10

Demo account

Ja

Min. Storting

€ 100

Leverage

1:30

✓ CFD-service. 80,6% verliest geld.

✓ Lees hier de Plus 500 review

✓ Top Klantenservice/Gereguleerde Broker

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Demo account

Ja

Min. storting

€ 150

Leverage

1:400

CFD-service. 76% verliest geld.

Lees hier de eToro review

Gereguleerd Social Trading platform

Waardering

★★★★★ 

8.0 / 10

Demo account

Ja

Min. storting

€ 100

Leverage

1:30

✓ CFD-service. 76,6% verliest geld.

Lees hier de Markets.com review

Verschillende handelsplatformen

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Demo account

Ja

Min. storting

€ 100

Leverage

1:30

✓ CFD-service. 71.36% verliest geld

Lees hier de Trade.com review

Verschillende handelsaccounts