Handelen met optie cfd’s, hoe gaat dat in zijn werk? Lees alles in dit artikel en kijk hoe je het beste kunt beginnen met handelen in opties op CFD basis

CFD Handelen met opties | Een slimme keuze in 2021?

Er wordt niet al te vaak gesproken over cfd handelen met opties, over het algemeen beginnen de meeste beleggers met aandelen of index opties. Veel beleggers hebben ervaring in deze markt en hebben een goed idee hoe deze opties werken. Bekende waarden waarop veel in opties wordt gehandeld zijn de DAX, S&P500 en de AEX. Ook wordt er veel in bekende aandelen van Apple, Tesla of Nederlandse spelers zoals ASML gehandeld.

Opties met een hefboomwerking

Je ziet ook veel mensen beleggen in grondstoffen zoals goud, zilver en olie. Ook op deze instrumenten kan worden gehandeld door middel van opties. Als we het over opties hebben gaat het over beleggingsproducten met een hefboomwerking, de diverse opties hebben een varierende hefboomwerking. Een aantal factoren die meespelen op de hefboom zijn:

  • Uitoefenprijs ten opzichte van de huidige koers van onderliggende waarde
  • Resterende looptijd van de optie
  • De keuze van broker

Opties kopen via de beurs, of speculeren op CFD’s

Je kunt opties aankopen via een broker op de beurs, maar het is ook mogelijk om te beleggen in opties door te speculeren op CFD’s. Het ligt er aan welk product je kiest, bij een CFD belegging betaal je geen provisie en zo goed als geen comissie over opties. Ga je met een normale broker in zee dan is de kans groot dat je extra transactiekosten moet betalen, deze moeten meegenomen worden in de totale kostprijs van je optie en kunnen de hefboom dus beinvloeden.

 

CFD Handelen met opties | Een slimme keuze in 2019?

Opties zijn instrumenten waar je mee kunt profiteren van koersstijgingen of dalingen. Er wordt dan gekeken naar de onderliggende waarde en door middel van een hefboom kun je winst maken.

Tegenwoordig kun je bijvoorbeeld beschikken over opties op basis van CFD’s. Je hebt als onderliggende waarde optieseries. In principe is dit dus een product met een hefboom (de CFD, met nog een onderliggende waarde met een hefboom. Dat is het optiecontract, wil je eerst meer weten? Lees dan hier alles over CFD.

Als je kiest voor het optiecontract met als onderliggende waarde het CFD heb je dus de beschikking over 2 hefbomen die met elkaar vermenigvuldigd worden.

Als je bijvoorbeeld gebruik maakt van een bekende broker zoals Plus500 heb je de beschikking over een hefboom van 1:5. Het CFD product zal dus de stijging of daling van het optiecontract versterken met een factor van 5.

Een voorbeeld van opties handelen met CFD

Als je bijvoorbeeld een optiecontract op de DAX neemt en er is sprake van een call optie met een uitoefenprijs van 530 met een looptijd van een maand. Op dat moment staat de DAX op 524 op het moment dat de positie wordt geopend.

Als er een optie op de beurs komt kost dat een premie van 6 euro, een contract kost dus 600 euro. Al je dus voor Plus500 kiest open je een cfd positie met die optie als onderliggende waarde en hoef je maar 120 euro aan marge aan te houden op je rekening.

Als je een investering doet voor een contract van 600 euro krijg je exposure tot 5 contracten. Als de DAX stijgt naar 546 punten, dan is het optiecontract dat je gekocht hebt 16 euro waard. Je maakt dan een winst van 10 euro, dat is een complete winst van 100 euro (optiepremie x100). Als je gebruik maakt van een broker zoals Plus500 heb je een 5 x zo’n grote winst behaald, je rendement is dan 5000 euro omdat je een exposure van 5 optiecontracten hebt i.p.v. een. De winst op het optiecontract wordt dus versterkt met een factor 5.

Dat werkt natuurlijk ook andersom, als de koers de verkeerde kant op gaat kun je ook 5x zo snel geld verliezen. Weet dus vooraf waar je aan begint en doe goed onderzoek naar je beleggingen op optiecontracten. Hoe hoger de hefboom, hoe risicovoller de belegging is. Als je wat met ervaring met derivaten als opties, turbo,s, futures en cfd’s hebt kun je flink winst maken.

 

Top 5 CFD aanbieders in 2021

Waardering

★★★★★ 

8.8 / 10

Demo account

Ja

Min. Storting

€ 100

Leverage

1:30

✓ CFD-service. 80,6% verliest geld.

✓ Lees hier de Plus 500 review

✓ Top Klantenservice/Gereguleerde Broker

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Demo account

Ja

Min. storting

€ 150

Leverage

1:400

CFD-service. 76% verliest geld.

Lees hier de eToro review

Gereguleerd Social Trading platform

Waardering

★★★★★ 

8.0 / 10

Demo account

Ja

Min. storting

€ 100

Leverage

1:30

✓ CFD-service. 76,6% verliest geld.

Lees hier de Markets.com review

Verschillende handelsplatformen

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Demo account

Ja

Min. storting

€ 100

Leverage

1:30

✓ CFD-service. 71.36% verliest geld

Lees hier de Trade.com review

Verschillende handelsaccounts