De Giro review uit 2021, lees de complete gids als je alles te weten wil komen over deze populaire broker. Kom alles te weten en kijk of De Giro een goede partner voor je is.

De Giro Review in 2021

DE GIRO is nog wel een relatief jong bedrijf, deze broker is namelijk pas opgericht in 2008 maar heeft een flinke groei doorgemaakt sinds deze tijd. De GIRO staat in Nederland bekend als een van de goedkoopste brokers, daarnaast kun je gebruik maken van een eenvoudige webtrader die beschikt over alle basisfunctionaliteiten die je nodig hebt.

Dat wil overigens niet zeggen dat je maar beperkt kan traden bij De GIRO. Je hebt namelijk de beschikking over alle beurzen die wereldwijd beschikbaar zijn, en dat ook nog eens tegen super scherpe tarieven.

Je moet je wel beseffen dat je door deze lage tarieven beschikt over een aantal simpele tools die voornamelijk voorzien in de basisfunctionaliteit. Je hebt bijvoorbeeld geen educatie op het platform en je kunt voornamelijk transacties doen zonder al te veel poespas.

De lage transactiekosten en het grote aanbod aan beurzen maken het echter wel een hele interessante broker voor particuliere of kleine beleggers. De handel in fysieke aandelen is dan ook een van de grootste specialiteiten van deze broker.

Als je je aandelen voor langere tijd wil gaan vastzetten is DEGIRO een van de beste brokers in Nederland, je kunt al een account openen vanaf 1 euro waardoor het platform ook nog eens goed toegankelijk is voor iedere Nederlander.

   

  Is De Giro betrouwbaar?

  Een ding is zeker, DEGIRO is een betrouwbare speler op de beleggingsmarkt. Je kunt er vanuit gaan dat je op een veilige en betrouwbare manier kunt beleggen over heel de wereld. Ook het saldo dat op je rekening staat wordt apart beheerd door een geldmarktfonds. Daardoor heb je de zekerheid dat al je beleggingen veilig zijn, zelfs als DE GIRO failliet mocht gaan.

  Toezicht in Nederland

  Ook staat deze broker onder toezicht van de AFM en De Nederlandsche Bank waardoor je zeker weet dat er regulering en regels worden toegepast. Zo weet je zeker dat je als consument wordt beschermd op de financiele markten.

  Klantenservice van De Giro

  Als je vragen of klachten hebt is de klantenservice van DE Giro heel makkelijk bereikbaar via de telefoon of e-mail. De problemen die wij hebben gehad met De Giro waren klein van aard maar werden door de klantenservice snel en cordaat afgehandeld. Het prettige bij deze broker is dat de volledige klantenservice Nederlandstalig is.

  Waarom is De Giro goedkoop?

  Als je kijkt naar alle brokers is DEGIRO een stuk goedkoper in vergelijking met LYNX of Binck, als je kijkt naar alle traditionele banken zoals de Rabobank of ABN AMRO zie je al helemaal grote verschillen, maar hoe is het mogelijk dat DEGIRO zo goedkoop is?

  Gelukkig is dat goed te verklaren, er zijn een aantal beslissingen genomen om de kosten zo laag mogelijk te houden. Zo zit het hoofdkantoor in Sofia gevestigd waardoor de kosten laag blijven. Daarnaast is er gekozen voor een sober en effectief product waarbij er vol ingezet wordt op de laagste transactiekosten.

  Effecten uitlenen is lagere kosten

  Nog een reden waarom de kosten lager kunnen blijven is omdat DE GIRO regelmatig effecten uitleent. Dat is namelijk nodig om short te gaan op bepaalde effecten. Als je effecten gaat uitlenen hangen daar natuurlijk wel wat kleine risico’s aan, maar de kosten blijven daardoor wel lager.

  Ook is het mogelijk om een custody account aan te maken, bij deze vorm worden je aandelen niet meer uitgeleend. Het gevolg van deze keuze is wel dat er meer kosten worden doorberekend.

  Daarnaast is DEGIRO druk bezig om een aantal schaalvoordelen te verkrijgen. De broker is momenteel actief in 18 landen, door allerlei kantoren door deze landen heen te plaatsen kunnen de operationele kosten per transactie verder omlaag. 

  Het handelsplatform van DEGIRO

  Het handelsplatform van DEGIRO is simpel en doeltreffend. De meeste beleggers hebben voldoende aan een simpele webtrader, ben je echter iemand die graag analyses uitvoert dan kun je wellicht beter bij een andere broker beginnen.

  Om je een goed beeld te geven hebben we gekeken naar het analytische gedeelte, je kunt dan zien of je de behoefte hebt aan een uitgebreidere broker of je genoeg hebt de functies van De Giro.

  Fundamentele Analyse

  Als je een fundamentele analyse wil maken kun je maar over beperkte middelen beschikken. Denk daarbij aan een simpel bedrijfsprofiel en de kerncijfers. Over het algemeen moet je dan nog wel wat extra onderzoek gaan doen om een goede beleggingsbeslissing te nemen.

  Als je informatie wil inwinnen via DEGIRO kun je het tabje bedrijfsprofiel aanklikken om al deze informatie te bekijken. Ook heb je informatie beschikbaar zoals het management van de bedrijven en de contactgegevens van je geselecteerde bedrijf. Klik je het tabje kerncijfers aan, dan kun je daar cijfers vinden zoals winst, winst per aandeel, boekwaarde, koers- winstverhouding.

  Technische analyse

  Als je een technische analyse wil doen zijn de opties gelukkig wat uitgebreider. Je kunt hier kiezen uit 25 verschillende indicatoren. Daarbij maak je gebruik van alle data van de afgelopen 10 jaar. In vergelijking met andere brokers worden er hier bij DEGiro geen analistenadviezen gegeven over bepaalde aandelen.

  Je hebt de beschikking over indicatoren zoals RSI, Moving Average en MACD. Al deze interactieve data kun je terugvinden in de tab koers. Er zijn wel een aantal handige beleggingstools te vinden bij DE Giro.

  Zo kun je in real-time actuele beurskoersen streamen en kun je gemakkelijk combinatie orders samenstellen om een gespreide beleggingsportefeuille samen te stellen. Nog een handige optie is het orderboek, daar kun je gemakkelijk 5 niveau’s op diepte inzien.

  De aandelenselectietool

  Bij De Giro heb je geen beschikking over een aandelenseletietool. Wel kun je natuurlijk de zoekoptie gebruiken om aandelen te zoeken. Door de tab ”koersen” aan te klikken kun je alle onderliggende aandelen van belangrijke indices terugvinden.

  Handelsmogelijkheden bij DEGiro

  Het prettige van DEGIRO is dat je een enorm aanbod hebt aan producten. Denk daarbij aan aandelen, futures, hefboomproducten, beleggingsfondsen, indextrackers, opties en obligaties. Daarnaast kun je al deze producten over maar liefst 50 beurzen afnemen die verspreid zitten in 26 verschillende landen.

  Je hebt bij DEGIRO dus ook de mogelijkheid om te handelen in landen zoals Japan, Singapore, Turkije en Nieuw-Zeeland. Bij veel brokers is dit niet mogelijk dus dit is zeker een sterk punt van DEGIRO. Om hier echt goed gebruik van te maken moet je natuurlijk wel een prettige manier van orderen hebben, wil je daar mee over weten lees dan verder.

  Orderen bij DEGIRO

  Het orderen bij DEGIRO is gelukkig niet zo moeilijk, het orderscherm is erg intuïtief. Als je gebruik maakt van het koersabonnement krijg je direct overzicht in alle koersinformatie en heb je de beschikking over een orderboek met een diepte van 5 levels. Het invoeren van alle orders kun je in dit orderboek makkelijk terugvinden. Ook staan daar de geschatte kosten van elke transactie aangegeven.

  Ordertypes

  Bij DEGIRO heb je 4 soorten ordertypes. Zo kun je kiezen voor een limit, market, stoploss of stoplimiet. Je hebt de daarnaast ook de mogelijkheid om short te gaan. Om daar toegang tot te krijgen moet je echter wel beschikken over een active of trader account. Daar kun je mee handelen in opties en futures als je short wil gaan of wil handelen met marge.

  Handelen met account bij DEGIRO

  Je hebt bij DEGIRO de keuze uit verschillende soorten accounts. Je kunt beginnen met een starter account, als je echter de behoefte hebt om te handelen in futures, opties en CFD’s kun je beter een active of trader account aanschaffen.

  Je kunt namelijk met marge handelen op deze accounts en je betaalt DEGIRO dan een rentepercentage over het geld dat je leent van DEGIRO bij deze accountvorm.

  Als je gebruik maakt van een trader account kun je zelfs met een hogere hefboom handelen. Het is wel handig om te weten dat je extra documenten moet uploaden om toegang te krijgen tot deze broker account.

  Kernselectie om gratis te handelen

  Het is mogelijk om gebruik te maken van een kernselectie bij DEGIRO, dat betekent dat er een kernselectie wordt gemaakt van trackers en beleggingsfondsen waar geen transactiekosten op worden gerekend.

  Je hebt dan wel te maken met speciale voorwaarden, het is namelijk belangrijk dat fondsen uit de kernselectie op de juiste beurs zijn aan te schaffen. Het is namelijk zo dat er fondsen op meerdere beurzen verhandeld worden.

  Beleggen als je minderjarig bent

  Het is bij DEGIRO mogelijk om te beleggen als je nog minderjarig bent. Daardoor kun je al op jonge leeftijd beginnen met het beleggingsvak. Als je financieel nog niet daadkrachtig genoeg bent kun je bij DEGIRO al een rekening openen vanaf 1 eurocent. Je kunt dus ook aan de slag met DEGIRO als je nog onder de 18 jaar oud bent.

  Uitlenen van effecten bij DEGIRO

  Het is mogelijk om effecten uit te lenen bij DEGIRO. Je hebt dan te maen met het tegenpartij risico, als de partij waar DEGIRO de effecten aan uitleent de lening niet kan terugbetalen kan een deel van je inleg verloren gaan.

  Doorgaans is het vrij normaal dat aandelen worden uitgeleend door banken en brokers, het risico bij dit soort uitleningen is vrij klein bij DEGIRO en andere brokers

  Het is ook mogelijk om een Custody account aan te maken bij het registreren van je account. Als je voor dit soort accounts kiest kunnen aandelen niet meer uitgeleend worden, het is alleen niet mogelijk om in derivaten te handelen en om short te gaan. Daarnaast ontvang je ook geen gratis realtime koersen meer.

  Het overboeken van een bestaande portefeuille

  Als je een klant wil worden bij DEGIRO terwijl je al een bestaande portefeuille hebt? Gelukkig is dat goed mogelijk, je kunt namelijk een formulier van de site downloaden en deze invullen om een overboeking te regelen.

  Zodra je dit formulier hebt opgestuurd wordt de overboeking door DEGIRO geregeld zonder dat je daar nog naar om hoeft te kijken. De eventuele kosten die door een bank in rekening worden gebracht komen alleen voor eigen rekening en worden niet door DeGIRO vergoed.

  Doorgaans betaal je voor het overboeken van de portefeuille naar DEGIRO ongeveer 10 euro per regel. Als je portefeuille groter is dan 3000 euro worden er geen extra kosten berekend door DEGIRO.

  DE GIRO een geschikte broker?

  Het fijne aan DEGIRO is dus dat je weinig betaalt voor je transacties en servicekosten, daar krijg je een handelsplatform voor terug waar de focus niet zo zeer op analysemogelijkheden en functionaliteiten is gericht.

  Echter is zijn er voor de meeste beleggers meer dan genoeg mogelijkheden om te handelen tegen zeer lage kosten, daarnaast is het handelsplatform voor veel beleggers meer dan voldoende vormgegeven.

  Ben je een kostenbewuste zelfbelegger? Dan is DEGIRO bij uitstek een van de beste brokers om mee te beginnen. Wil je beschikken over de beste tools van dit moment en een groot scala aan technische functies hebben? Dan kun je wellicht beter bij een andere broker kijken.

  Het kosten van DEGIRO

  Als je gebruik maakt van DEGIRO betaal je standaard geen enkele servicekosten. Het enige waar je voor betaalt is de uitgevoerde transacties. Je betaalt hetzelfde tarief voor elke aandelentransactie, doorgaans bestaan deze kosten uit een variabel en vast deel. Het vaste deel van de kosten verandert niet en het variabele deel van de kosten kan elk moment anders zijn.

  Als je bijvoorbeeld voor €1.000 aandelen van Facebook koopt betaal je bij DEGIRO €2,40 aan transactiekosten, als je dit bij bijvoorbeeld Binck zou doen was dit al een stuk duurder geworden, je betaalt daar ongeveer €9 aan transactiekosten. Dat is een flink verschil en als je behoorlijk wat transacties doet kun je je voorstellen dat dit flink kan oplopen.

  Kosten aandelen DEGIRO

  Aandelen kopen bij DEGIRO is ook behoorlijk voordelig want je kunt al snel 72% besparen op de aankoop van Nederlandse aandelen. Je betaalt namelijk maar €2 + 0,038%. Als je aandelen in Amerika gaat kopen is het ook behoorlijk voordelig geregeld bij DEGIRO want je betaalt daar €0,50 plus $0,004 per aandeel.

  Kosten obligaties DEGIRO

  Als je kiest voor obligaties uit de kernselectie betaal je €2 + 0,038%. Als je obligaties uit een andere selectie wil kopen betaal je voor Nederlandse en Belgische obligaties €2 + 0,068%.

  Kosten opties DEGIRO

  Voor Nederlandse opties betaal je meestal €0,95 per contract en op Duitse contracten bijvoorbeeld €0,90.

  Kosten Beleggingsfondsen DEGIRO

  Als je beleggingsfondsen kiest uit een van de kernfondsen betaal je geen transactiekosten. Als je voor andere beursgenoteerde fondsen kiest betaal je €7,50 + 0,1% en een service fee van 0,2%.

  Debetrente

  De debetrente in euro bedraagt EONIA + 1,25%. De rente op de marge is bij DEGIRO dus vrij beperkt.

   

  Conclusie over DEGIRO

  DEGIRO is bij uitstek geschikt voor particuliere beleggers, in tegenstelling tot Plus500 kun je bij DEGIRO ook fysieke beleggingsproducten aanschaffen. Zo kun je bijvoorbeeld handelen in populaire aandelen van de AEX.

  De tarieven liggen laag ten opzichte van andere brokers en je hebt de beschikking over alle standaard tools die je nog hebt om gemakkelijk te beleggen in allerlei soorten effecten. De handelssoftware zelf is gebruiksvriendelijk, maar heeft weinig verschillende analysemogelijkheden.

   Dit zijn de grootste voordelen van DEGIRO

  • Een van de meest goedkope brokers op de markt
  • Je kunt op beurzen over heel de wereld handelen
  • Je hebt geen verborgen kosten bij DEGIRO, je rekening is gratis
  • Je kunt met het margesysteem meer beleggen dan je inleg
  • Je hebt de beschikking over iDEAL

  Waardering

  ★★★★★ 

  8.8 / 10

  Service kosten

  0% commissie

  Order per €1000

  0% commissie

  ✓ Gratis demo met € 40,000,- oefengeld 

  ✓ Alleen CFD's voor forex, aandelen, crypto's.

  ✓ 80,6 van de retailbeleggers verliest geld met CFD's

  Waardering

  ★★★★★ 

  8.5 / 10

  Service kosten

  0% commissie

  Order per €1000

  €2,20

  Beste voor aandelen fysiek kopen

  Laagste tarieven in Nederland

  Innovatief tradingplatform

  Waardering

  ★★★★★ 

  7.7 / 10

  Service kosten

  0,20%

  Service kosten

  €9

  ✓ Ontvang € 200 transactietegoed

  Eerste 3 maanden geen service fee

  Prijswinnend, gebruiksvriendelijk platform