eToro review (2021)

Op dit moment ken je het merk eToro waarschijnlijk wel, dat is ook niet zo gek want op dit moment is het een van de meest toonaangevende sociale investeringsnetwerken ter wereld. eToro was namelijk een van de eerste aanbieders die begonnen is met social trading, daardoor heeft het bedrijf behoorlijk veel innovatie kunnen doorvoeren.

Daardoor konden veel mensen voor het eerst op een toegankelijke manier beginnen met CFD trading en strategieën van anderen gebruiken, bespreken, analyseren of zelfs kopiëren.

Het kan natuurlijk ook zijn dat je eToro nog niet kent, daarom hebben we een uitgebreide review samengesteld waar elk aspect van deze broker terugkomt. Zo kun je kijken of eToro een partij is die goed bij je past. Gebruik de inhoudsopgave om alle besproken onderwerpen te bekijken of lees alles op je gemak door.

eToro vergelijken

Let op: Beleggen heeft risico's: 76,4% van de particuliere beleggersaccounts verliest geld bij het handelen in CFD's bij deze aanbieder. U moet overwegen of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te lopen uw geld te verliezen.

Score

★★★★★ 

9.1 / 10

Kosten service

0 % commissie

Kosten voor uitbetalen winst

€ 0

Een enorm aanbod aan verschillende instrumenten

Een van de beste en veilige handelsplatformen in de wereld

Goedkoop, zonder gedoe en in Nederland handelen

Score

★★★★★ 

9.1 / 10

Kosten service

0 % commissie

Kosten voor uitbetalen winst

€ 0

€100.000 Gratis XM demo account om te oefenen

Eindeloze beleggingsmogelijkheden in talloze instrumenten

Licenties in Cyprus, Australië, Belize & geregistreerd bij de AFM

Een ding is in ieder geval zeker, of je nu een beginner bent of een ervaren handelaar je kunt bij eToro op een hoogst professionele en makkelijke manier beginnen met CFD trading.

Wil je direct beginnen met traden via eToro? Klik dan op een link of button op deze pagina om een gratis oefenaccount te openen zodat je kennis kan maken met alle diensten van eToro. Wil je eerst meer informatie vergaren voordat je je keuze gaat maken? Dan raden we je aan om deze review goed door te lezen zodat je goed voorbereid kunt beginnen met handelen via eToro.

Het handelsplatform van eToro

Als je al wat langer actief bent in de CFD wereld weet je dat er de afgelopen jaren behoorlijk wat veranderd is. En als we naar eToro kijken kun je dit duidelijk vaststellen, er zijn enorm veel nieuwe functies toegevoegd aan het handelsplatform.

Je hebt tegenwoordig namelijk de beschikking over 3 verschillende handelsplatformen zoals de eToro Webtrader, eToro Mobile trading of eToro Openbook. Om je een goed beeld te geven van al deze verschillende handelsplatformen behandelen we ze een voor een zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

eToro Webtrader

De Webtrader is een van de beste handelsplatformen van dit moment, je kunt beschikken over een berg aan technische indicatoren, overzichtelijke grafieken of het actuele nieuws over financiële producten en aandelen waar je wellicht in handelt.
De gebruiksvriendelijkheid is een van de krachtige punten want het is erg makkelijk navigeren, binnen een dag weet je eigenlijk al waar je moet zoeken naar onderdelen die je nodig hebt en alles is overzichtelijk weergegeven.

Een van de krachtigste onderdelen van de Webtrader is de Copytrader. Dat is een functie die geen enkele andere broker op dit moment heeft, met de Copytrader kun je namelijk succesvolle handelsstrategieën met een klik kopieren. Als je kijkt naar andere aanbieders in de CFD markt is dit een feature die echt onderscheidend is.

eToro OpenBook

Openbook is een mix van Twitter en Facebook voor CFD handelaren, je kunt met groots gemak andere handelaars volgen, op zoek gaan naar de meest succesvolle traders of een strategie kopiëren.
Ook is het mogelijk om commentaar te delen met andere handelaren waardoor het makkelijk netwerken is. Het is natuurlijk ook mogelijk om andere je trades te laten volgen, voor dat je het weet ben je een echte CFD guru. Als je een groot aantal volgers hebt zorgt eToro er voor dat je je ook echt een guru voelt omdat je maandelijks tot 0.000 bóvenop je winst uitgekeerd krijgt.

Hier kun je dus duidelijk zien dat eToro al haar handelsplatformen heeft ingericht om gebruikers actief met elkaar te laten samenwerken om een sterke community te ontwikkelen. Dat is natuurlijk de kern van social trading en het bedrijf heeft hier echt een onderscheidend vermogen ten opzichte van andere brokers.

eToro Mobile trading

De naam zegt het natuurlijk al een beetje, het is namelijk mogelijk om gebruik te maken van de eToro Mobile trading app waardoor je ook heel makkelijk op je smartphone kunt handelen. Daardoor mis je geen enkele transactie en kun je gewoon onderweg handelen zonder gedoe.

Het aanbod aan spreads

We hebben nu de kwaliteit van het handelsplatform besproken en dat is natuurlijk een belangrijk onderwerp voor dat je een broker uit gaat kiezen. Maar het aanbod is even belangrijk, zoals je waarschijnlijk al verwacht is het aanbod van eToro prima in orde. Je hebt de beschikking over forex activa waarmee je in valuta kunt handelen, indices, commodities en aandelen.

Op dit moment kun je kiezen uit 30 valutaparen, 3 grondstoffen, 10 beursindexen en ongeveer 260 aandelen uit Amerika.
Toegegeven, het aanbod is niet zo groot als je misschien zou verwachten maar meer dan gevarieerd genoeg om een goede portfolio samen te stellen voor een normale CFD handelaar.

Het grote voordeel van eToro is dat je geen commissies hoef te betalen. Je hebt te maken met de zogenoemde spreads, daar verdient een broker namelijk op. De minimum spreads liggen bij eToro tussen de 2 pops voor de meest liquide valutaparen, en 15 pips voor exotische CFD's.

Als we het over pips hebben dan praten we over de minimale eenheid waarin de prijs van een onderliggende waarde wordt uitgedrukt, je betaalt dus ongeveer tussen de 0,02% en 0,15% van de totale orderwaarde. Als je deze kosten vergelijkt met provisie die je moet afdragen op de normale aandelenbeurs kun je zien dat deze vele malen lager liggen.

Alle financiële diensten van eToro in Europa vallen onder de rechtspersonen eToro Europe Ltd. en eToro UK Ltd. Zoals je eerder hebt kunnen lezen worden deze bedrijven gereguleerd door de Cyprus Securities & Exchange Commission (CySEC) en de Financial Conduct Authority (FCA). Daardoor weet je zeker dat je geld veilig is, ook moet eToro zich aan strenge regelgeving houden die jou als trader beschermt.

 

Minimale inleg bij eToro

Zoals je waarschijnlijk al gezien hebt zijn alle handelsrekening bij eToro genoteerd in Amerikaanse dollars. Je kunt al gemakkelijk een rekening openen voor een minimale inleg van 200 euro of 350 dollar. Dat lijkt misschien best wat geld, maar je kunt al beginnen met een positiegrootte van $0,01. Daardoor heb je een behoorlijk grote controle over de risico's die je gaat nemen bij het handelen in contracts for difference.

Als de nettowaarde van je account meer dan $20.000 bedraagt krijg je direct een premium account waardoor je van een aantal voordelen kunt genieten. Denk bijvoorbeeld aan een persoonlijke manager, een speciale storingbonus en snellere opname mogelijkheden.

Als je eerst kennis wil maken met het handelsplatform van eToro raden we je aan om een gratis demoaccount aan te maken waardoor je volledig risicoloos kunt testen of het platform goed bij je past. Daarnaast kun je verschillende handelsstrategieën risicoloos uitproberen.

eToro is van mening dat handelen in CFD zo makkelijk mogelijk moet kunnen. Dat betekent overigens niet dat alleen het handelen makkelijk moet zijn. Uiteraard moet het storten van geld en het opnemen van winst die je maakt gemakkelijk en soepel verlopen.

Dat zie je meteen terug in alle mogelijkheden op het gebied van betalen en storten. Je kunt namelijk gemakkelijk geld storten via de creditcard, Paypal, bankoverschrijving, Neteller, Skrill, Moneygram en Western Union. Als je gebruik maakt van een premium account kun je oook gebruik maken van je persoonlijke Payoneer creditcard waar je nog sneller geld mee kunt opnemen en storten. Helaas is er geen mogelijkheid om iDEAL te gebruiken.

 

Hoe betrouwbaar is eToro?

Een van de meest belangrijke vragen is natuurlijk of eToro betrouwbaar is. Op dit moment wordt eToro door de Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC # 109/10 ) en de Britse autoriteit Financial Conduct Authority (FCA # FRN 583263). In Nederland vallen de activiteiten van eToro onder autoriteit van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Daardoor weet je zeker dat je te maken hebt met een veilige broker.

Omdat eToro aan strenge eisen moet voldoen door deze regulering kun je er op vertrouwen dat je te maken hebt met een betrouwbaar bedrijf. Een van de krachtige punten op het gebied van betrouwbaarheid is dat er een enorme community is ontstaan rondom eToro. Je kunt daardoor makkelijk zien wat gebruikers van het platform zeggen over de dienstverlening en betrouwbaarheid, daardoor heb je een goed beeld van de dienstverlening van eToro.

Als we kijken naar de tendens die online leeft kunnen we stellen dat eToro een van de meest betrouwbare brokers van dit moment is, veel gebruikers zijn erg tevreden over de dienstverlening en het is vrijwel onmogelijk om reviews van klanten tegen te komen die klagen over veiligheid en betrouwbaarheid, daardoor hoef je je geen zorgen te maken over fraude of onveiligheid op het platform van eToro.

Educatie en klantenservice

Het is natuurlijk wel prettig als je veel bij kunt leren over CFD trading. eToro heeft daarom een groot aanbod aan educatief materiaal beschikbaar gesteld voor beginners en ervaren handelaars.

Denk bijvoorbeeld aan wekelijkse webinars, online cursussen, eBooks en dagelijks nieuws waardoor je op de hoogte blijft van de laatste marktontwikkelingen en financiële trends.

Zoals je eerder hebt kunnen lezen in deze eToro review kun je zien dat er veel aandacht wordt besteed aan het ontwikkelen van een actieve community.

Ook in het educatie gedeelte is dit terug te zien, de sterke en actieve sociale gemeenschap van eToro zorgt er voor dat je ook veel kunt leren van andere traders. Op alle vragen die je in de community stelt wordt vrijwel altijd antwoord gegeven door experts of andere handelaars die je graag helpen op de weg naar succesvol handelen.

Klantenservice van eToro

Ook de klantenservice is goed geregeld bij eToro. Je hebt namelijk de beschikking over een professionele en gepersonaliseerde klantenservice die je graag wil helpen met al je vragen en problemen. Zo heb je de beschikking over een 24/7 live chat, telefonische ondersteuning en je kunt vragen stellen via de e-mail.

Dat deze aanbieder internationaal actief is kun je hier duidelijk terugzien want er wordt support geboden in 15 verschillende soorten talen. Helaas is er geen Nederlandse support aanwezig. Als je een vraag hebt die waarschijnlijk vaak terugkomt kun je heel gemakkelijk de veel gestelde vragen pagina bekijken, je kunt daar heel makkelijk antwoord vinden op je vraag.

Conclusie eToro review

We hebben eigenlijk alle belangrijke onderdelen doorgenomen in deze eToro review, om alles goed overzichtelijk te maken voor je hebben we als slot een conclusie samengesteld waarin je de sterke en zwakke punten van eToro terug kunt vinden.

Als je op zoek bent naar een CFD platform waar je gemakkelijk interactie kunt hebben met andere handelaars en geinteresserd bent om snel beter te worden in CFD trading ben je bij eToro aan het juiste adres.

Daarnaast is het platform van eToro erg goed vormgegeven en werkt het handelsplatform snel, eenvoudig en heb je behoorlijk veel opties om je trades zo goed mogelijk te organiseren. Ook heb je als beginner de kans om te beginnen met een demoaccount zodat je eerst kunt testen en oefenen met het handelsplatform.

Er zijn eigenlijk weinig kritiekpunten over eToro op dit moment. Het krachtige handelsplatform, de sociale manier van handelen, het totale aanbod en de kosten voor het gebruiken van eToro zijn erg concurrerend met andere aanbieders.

Het enigste nadeel is dat er geen Nederlandse ondersteuning aanwezig is en dat je geen betalingen kunt doen met iDEAL. Als je Engels beheerst is dit echter totaal geen probleem en de klantenservice kan je snel en cordaat helpen met eventuele problemen of vragen.