Plus 500 review (2021)

Je zult vast wel van het merk Plus 500 gehoord hebben. De afgelopen jaren is Plus 500 namelijk uitgegroeid tot een van de meest populaire CFD brokers. Een CFD broker zorgt er voor dat je als belegger of trader kunt handelen in de zogenoemde contract for difference, door gebruik te maken van Plus500 kun je namelijk handelen in verschillende instrumenten zoals bijvoorbeeld:

 • Aandelen van alle grote bedrijven zoals Facebook of Apple
 • Cryptocurrency zoals Ethereum en Bitcoins
 • Indices op de AEX, NYSE of Dow Jones
 • Grondstoffen zoals olie, zilver en goud
 • Forex, waarbij je op valutaparen speculeert zoals de Euro of Dollar.

Het is overigens wel belangrijk om te weten dat je de aandelen die je koopt op Plus 500 niet fysiek in je bezit krijgt. Als je namelijk een trade opent ga je een contract aan met Plus500 en ga je speculeren op een daling of stijging. Als je er daarna voor kiest om een trade te sluiten beëindig je het contract met Plus 500. Op dat moment krijg je je winst uitbetaald of wordt het verlies van je balans afgetrokken.

Score

★★★★★ 

9.1 / 10

Kosten service

0 % commissie

Kosten voor uitbetalen winst

€ 0

Een enorm aanbod aan verschillende instrumenten

Een van de beste en veilige handelsplatformen in de wereld

Goedkoop, zonder gedoe en in Nederland handelen

Score

★★★★★ 

9.1 / 10

Kosten service

0 % commissie

Kosten voor uitbetalen winst

€ 0

€100.000 Gratis XM demo account om te oefenen

Eindeloze beleggingsmogelijkheden in talloze instrumenten

Licenties in Cyprus, Australië, Belize & geregistreerd bij de AFM

Wil je alles te weten komen over de ervaringen van andere, betrouwbaarheid en de totale werkwijze van Plus 500? Lees dan snel verder want we gaan alle aspecten van deze broker goed doornemen zodat je een goede afweging kunt maken tussen alle aanbieders op de markt.

Hoe betrouwbaar is Plus 500?

Op het internet vragen veel mensen zich af of het veilig is om in zee te gaan met Plus500. Als je gaat kijken naar alle ervaringen van mensen verschillen deze behoorlijk, doorgaans zie je dit eigenlijk overal terug met internet reviews. Je hebt talloze mensen die super tevreden zijn met de service en winsten die ze maken bij Plus 500, maar er zijn ook mensen die boos zijn of zich zelfs opgelicht voelen.

Toch ligt het ook vaak aan de manier waarop een belegger te werk gaat, slechte reviews komen vaak naar boven bij mensen die nog weinig ervaring hebben met geld beleggen. Omdat geld een gevoelig onderwerp is voor mensen lijkt het soms zo te zijn dat mensen ietwat emotioneel reageren op een fout die ze zelf hadden voorkomen.

Eigen ervaringen met beleggen bij Plus 500

Mijn eigen ervaringen met Plus 500 zijn positief, ik heb er zoals bij elke belegging vaak successen tussen gehad maar ook een aantal flinke dompers. Als je een beginnende belegger bent heb je bij Plus 500 meer dan genoeg kansen om je skills op niveau te krijgen met de gratis demorekening en andere hulpsystemen.

Ik heb daarom ook het gevoel dat veel negatieve reviews worden geschreven door mensen die gewoon niet genoeg getrained hebben voordat ze startte. Je moet de spelregels bijvoorbeeld goed snappen om op een fatsoenlijke manier winst te maken bij Plus 500.

Hoe werkt handelen bij Plus 500

Een van de belangrijkste onderdelen van de producten van Plus500 is de hefboomwerking. Als je deze regel niet goed snapt heb je eigenlijk geen kans op slagen. Je kunt met een hefboom namelijk grote posities innemen met een kleine inleg. Je moet dan wel aan een voorwaarde voldoen, en dat is genoeg geld op je rekening hebben om de positie te dekken.

Plus 500 beschermt haar beleggers

Als de koers namelijk de verkeerde kant op beweegt wil je wel zeker zijn dat je kan ingrijpen. Als er op de rekening niet genoeg geld aanwezig is om je trade af te dekken wordt je door Plus 500 direct beschermd en wordt je positie gesloten. In de beurswereld wordt dit ook wel een margin call genoemd.

Zorg er voor dat je tijdens het starten van je oefenperiode goed oefent met de hefboom en je ook echt goed begrijpt hoe dit proces precies werkt.

Een aantal tips voor je gaat beleggen bij Plus 500

Het is namelijk erg vervelend om geld te verliezen, je wil natuurlijk een maximaal rendement hebben op je beleggingen. Begrijp je dus niet hoe een platform werkt? Dan is de kans relatief groot dat je verlies gaat lopen. Om je even op weg te helpen hebben we een aantal tips opgesteld die je helpen om goed te beginnen met beleggen bij Plus500.

 • Zorg er voor dat je gebruik maakt van de demo account en trainingtools
 • Zorg er voor dat je exact weet wat een CFD is en wat de risico's zijn
 • Begrijp direct hoe de hefboomwerking in elkaar zit en oefen hier mee
 • Als je voor het echt gaat spelen raden we je altijd aan om een stop loss in te stellen
 • Zet nooit te veel geld in, en gebruik geen geld wat je niet kunt missen

 

Beginnen met handelen bij Plus500

Zoals we in het begin al hebben aangegeven raden we je aan om eerst goed te oefenen voordat je begint met traden bij Plus500. Open gemakkelijk een demo account door je e-mailadres en een nieuw wachtwoord in te vullen en je kunt direct aan de slag om te oefenen. Zodra je de registratie hebt voltooid kun je direct inloggen op het trading platform en is het mogelijk om te oefenen met een rekening die gevuld is met €40.000 oefengeld.

Traden met echt geld bij Plus500

Als je er klaar voor bent en je snapt hoe het spelletje gespeeld moet worden kun je switchen naar het gebruiken van echt geld. Het enige wat je daar voor hoeft te doen is een aantal vragen beantwoorden en het uploaden van een legitimatie.

Als deze maatregelen worden genomen door alle financiele instellingen die de regels bepalen voor Plus500, daarnaast is het natuurlijk wel prettig om met een bepaalde onzekerheid te zitten over een aanbieder die niet of te weinig wordt gereguleerd. Bij Plus500 hoef je daar in ieder geval niet bang voor te zijn.

Hoe kun je geld storten bij Plus500?

Het is helemaal niet moeilijk om geld te storen naar je Plus500 account. Je hebt de mogelijkheid om een aantal betaalopties te kiezen als je geld wil storten. De volgende opties worden geaccepteerd:

 • iDeal
 • Creditcard
 • PayPal
 • Bankoverschrijving

Het makkelijkste is natuurlijk om iDeal te gebruiken, dat is de snelste manier om geld over te maken. Nog twee relatief snelle opties zijn natuurlijk Paypal of je creditcard. Als je gebruik maakt van de bankoverschrijving gaat het allemaal net iets trager, je moet dan rekening houden met 2 - 4 dagen.

Ook moet je rekening houden met een maximale en minimale storting per transactie. Zo is de minimale inleg bij Plus500 maar €100 en heb je te maken met een maximaal stortbedrag van €40.000.

Minimale inzet tijdens het traden bij Plus 500

Als je begint met traden is het ook handig om te weten dat je te maken krijgt met een minimale eigen inzet. Als je gebruik maakt van Plus 500 zul je dit terug kunnen vinden onder de noemer 'eenheidsbedrag'. Dit is het minimumbedrag of aantal dat je nodig hebt om een positie in te nemen op een bepaald instrument.

 • Ben je op zoek naar informatie voor elk instrument? Zorg er dan voor dat je het informatievenster onder het kopje info bekijkt. Daar kun je ook informatie vinden over de margin en hefboom.
 • Om je een impressie te geven, het is bijvoorbeeld verplicht om 2 stuks af te nemen van een aandeel als Facebook. Als je inlegt op goud is het nodig om bijvoorbeeld 5 ounces af te nemen. Schrik niet, dat lijkt natuurlijk veel maar in principe neem je door de hefboomwerking een positie in van ongeveer €10 tot €20.

Het handelsplatform van Plus500

Dit is absoluut het sterke punt van Plus 500. Omdat er de afgelopen jaren flinke groei heeft plaatsgevonden is het handelsplatform uitgegroeid tot een van de beste in de markt. Het ziet er allemaal zeer verzorgd en overzichtelijk uit. Een van de grote voordelen is dat alles behoorlijk gesimplificeerd is, dat betekent dat je niet wordt doodgegooid met irrelevante informatie.

Daardoor heeft Plus 500 een van de meest overzichtelijke en krachtige handelsplatformen. Als je er een minuutje of 15 mee werkt weet je precies waar je moet zijn. Oefen wel altijd even met de demo account om een goed gevoel te krijgen voor het platform, er wordt in deze demo natuurlijk perfect uitgelegd waar je precies moet zijn in je dashboard.

Om je alvast een kijkje te geven in het handelsplatform hebben we een overzicht gemaakt van alle mogelijkheden die je precies hebt. Als je aan de linkerzijde van je dashboard kijkt heb je daar de volgende standaardopties:

 1. Menu, daar kun je de navigatie mee openen en meer opties bekijken
 2. Handelen, dit spreekt voor zich natuurlijk. Met deze optie open je grafieken en trade opties
 3. Open Posities, deze optie laat zien welke trades je allemaal open hebt staan
 4. Orders, hier kun je alle toekomstige orders bekijken
 5. Gesloten posities, geeft een beeld van alle transacties die je hebt gedaan

Fondsen en instrumenten

Ook zijn er een aantal opties die nog belangrijk zijn om door te nemen. Als je boven in het midden van je scherm kijkt zie je namelijk een zoekveld waarmee je je gewenste instrument kunt opzoeken. Denk daarbij aan het intypen van Apple of aandelen Facebook. Op dat moment krijg je direct een goed en actueel beeld van je huidige financiële situatie.

Plus500 Tools & Grafieken

Als je in het midden van je scherm kijkt zie je de grafiek van het instrument dat je hebt uitgekozen. Gelukkig heb je een aantal handige tools om je koersen te bestuderen. Denk daarbij aan indicatoren en het tekenen op je grafiek.

Aan de rechterkant van je grafiek heb je een informatievenster. Zie dit venster als je controlecentrum, je plaatst hier orders en je kunt allerlei informatie over het intstrument dat je hebt gekozen terugvinden. Een aantal zaken die je kunt bekijken zijn onder andere:

 • Het marktsentiment van alle traders
 • De verkoop- en koopprijs van je instrument
 • Alle realtime statistieken
 • Hoog/laag prijzen

Openen en sluiten van trades via Plus 500

Onder aan je scherm kun je nog een balk selecteren, onderaan je scherm kun je makkelijk switchen tussen je echte en oefenaccount. Als je dan nog vragen hebt over een aantal zaken is het ook mogelijk om de live chat in te schakelen via deze balk.

De tools en grafieken van Plus 500 zijn vormgegeven met alles wat je nodig hebt. Zo kun je onder andere beschikken over de volgende functies:

 • Keuze uit lijngrafieken en candlesticks
 • Time frame instellen van ticks tot een week
 • Je grafiek opslaan en je indicatoren en tekeningen bewaren
 • Het tekenen van trendlijnen
 • Indicatoren toevoegen aan je grafiek

Het openen en sluiten van je trade is behoorlijk makkelijk. Als trader wil je natuurlijk zeker weten dat je op een goed werkend platform kunt kopen en verkopen zonder haperingen. Bij Plus500 is dit dik in orde en kun je heel gemakkelijk traden zonder vervelende haperingen of onduidelijkheden. Als je met CFD handelt hoef je namelijk niet te wachten tot je order gevuld is, een keer klikken en je bent klaar om te kopen of verkopen.

Regulatie & vergunning Plus 500?

Uiteraard staat Plus 500 ook onder toezicht en is er sprake van een gereguleerde markt. Plus 500 UK wordt namelijk gereguleerd en geautoriseerd door de Britse Financial Conduct Authority die ook wel de FCA wordt genoemd.

In Nederland ken je misschien wel de AFM, nou he FCA is daar dus de Engelse variant van. Het is de taak van deze organisatie om de consument goed te beschermen tegen fraude en malafide bedrijven in de financiële sector.

Om dit goed kenbaar te maken zijn er een hoop reguleringen waar Plus 500 aan moet voldoen, de volgende reguleringen hebben invloed op de bedrijfsvoering van Plus 500:

 • Plus500CY Ltd authorized & regulated by CySEC (#250/14)
 • Plus500UK Ltd authorized & regulated by the FCA (#509909)
 • Plus500SG Pte Ltd, licensed by the MAS (#CMS100648-1) and IE Singapore (#PLUS/CBL/2018)
 • Plus500AU Pty Ltd (ACN 153301681), licensed by: ASIC in Australia, AFSL #417727, FMA in New Zealand, FSP #486026; Authorised Financial Services Provider in South Africa, FSP #47546

 

Plus 500 heeft te maken met strenge regelgeving

Zoals je ziet moet Plus500 nogal wat rekening houden met strenge regels op het gebied van haar bedrijfsactiviteiten. Het is een enorm langdurig en lastig proces om legaal op deze markt actief te zijn, de FCA geeft weinig bedrijven de kans om actief te zijn op de financiële markt.

Daarnaast is Plus500 ook nog eens beursgenoteerd, daardoor hebben ze te maken met aandeelhouders en moet er ook aan een aantal strenge voorwaarden worden voldaan om de beursnotering stabiel te houden.

Het mag dus duidelijk zijn dat Plus 500 een betrouwbare en bekende speler is op de markt die goed in de gaten wordt gehouden door alle financiële autoriteiten.

Hoe veilig is je geld op het platform van Plus500?

Hier komen de strenge regels van de FCA direct weer om de hoek kijken. Er is namelijk enorm strenge regelgeving actief op het bewaken van rekeningen bij financiele dienstverleners.

Deze regels zorgen er voor dat er zorgvuldig wordt omgegegaan met je geld, een voorbeeld van Plus 500 is bijvoorbeeld dat het geld van klanten op een gescheiden rekening staat. Daardoor blijft je geld veilig op een aparte rekening staan, als er iets met Plus500 gebeurt ben je dus altijd safe.

Plus 500 review & klantenservice

Nog een van de sterke punten van Plus500 is de klantenservice, bij de zoektocht naar een goede broker is het namelijk belangrijk dat de klantenservice goed bereikbaar is.

Zeker als je met flinke bedragen speelt is het belangrijk om te kunnen bouwen op een goede support. Als je contact wil opnemen met de klantenservice van Plus500 is dat op verschillende manieren mogelijk, denk daarbij bijvoorbeeld aan:

 • Chatten door middel van live chatten
 • Het invullen van een contactformulier
 • Gebruik maken van de sociale kanalen zoals Twitter en Facebook

Het is niet mogelijk om de klantenservice van Plus500 te bellen, gelukkig kun je wel 24/7 gebruik maken van de live chat om je vragen direct voor te leggen aan iemand van de klantenservice van Plus500. We raden je dan ook aan om altijd gebruik te maken van deze optie, doorgaans wordt je enorm snel geholpen.

Uitbetalen winsten door Plus 500

Het uitbetalen van je winsten is niet moeilijk bij Plus500. Als je in je account kiest voor een opname uit je fondsen klik je op opnemen en wordt alles in gang gezet. Je kiest een bankrekening uit waar je het geld op wilt ontvangen en binnen 1-3 dagen staat het geld op je rekening.

Ook kun je geld op nemen via de mobiele app van Plus 500. Maak daar gebruik van de optie saldobeheer en je bent klaar om te gaan.

Uitbetalen is gratis

Het uitbetalen van winsten is gelukkig helemaal gratis, als je dus winst hebt gemaakt kun je zonder kosten jezelf uitbetalen. Dat scheelt behoorlijk wat want er zijn genoeg brokers die een bijdrage vragen voor elke storing. Denk wel even goed na over het opnamebedrag, het minimale bedrag dat je kunt opnemen is namelijk 100 euro.

Het is wel mogelijk om een lager bedrag op te nemen via Paypal of Skrill, je kunt dan een minimum van €50 uitbetalen. Doorgaans heb je binnen 5 dagen het geld op je rekening staan.

Plus 500 mobiele app via Android of iOS

Je kunt ook gebruik maken van je smartphone als je wil traden via een ander device als je PC. Je kunt de app makkelijk downloaden uit een van de bekende stores en direct aan de slag. Het is dus heel makkelijk om al je trades bij te houden en om in te grijpen als het echt nodig is.

Je wil natuurlijk wel op het juiste moment je telefoon pakken om te kopen of verkopen. Ook ontvang je regelmatig updates over bepaalde trades en is het gewoon handig om altijd en overal op de hoogte te zijn van de markt en je trades.

Als we deze app langs alle andere spelers in de markt houden kunnen we stellen dat de Plus500 app prima werkt, dat is ook wel terug te zien in de reviews in de Play & Apple store.

Conclusie Plus 500 review

Goed, we hebben nu een enorme Plus 500 review voor je gemaakt dus we kunnen ons voorstellen dat het misschien wat veel was. Om het je gemakkelijk te maken hebben we dus een conclusie geschreven.

Op dit moment heeft Plus500 het prima voor elkaar, het handelsplatform ziet er goed en verzorgd uit. Er zijn jaarlijks ontzettend veel klanten en er komen er steeds meer bij. Daardoor heb je ook een enorme bak aan reviews die zowel negatief als positief naar voren komen. Op dit moment zijn dit de sterke punten van Plus 500

 • Miljoenen tevreden klanten en transacties afgehandeld de afgelopen jaren
 • Marktleider op het gebied van online trading
 • Een geweldig en overzichtelijk handelsplatform
 • Je hebt de beschikking over een 24/7 Nederlandse helpdesk
 • De uitbetalingen zijn doorgaans snel geregeld en betrouwbaar
 • Je hebt de zekerheid op een betrouwbare partner door strenge regels van de FCA
 • Een van de meest solide beursgenoteerde bedrijven
 • Je geld staat altijd op een beschermde aparte rekening