Tesla aandelen kopen? (2021)

Iedereen kent het merk Tesla Motors tegenwoordig, wat veel mensen echter niet doorhebben is dat het mogelijk is om te investeren in Tesla aandelen. Tesla Motors is een Amerikaanse producten die specifiek gericht is op het ontwikkelen van elektrische auto’s en andere voertuigen.

Tesla Motors wil een monopoly krijgen op het gebied van elektrische voertuigen en heeft een goede reputatie opgebouwd de afgelopen jaren. Het hoofdkantoor van Tesla is gevestigd in Palo Alto, Californië en de CEO van Tesla is nog steeds Elon Musk.

Score

★★★★★ 

9.1 / 10

Kosten service

0 % commissie

Kosten voor uitbetalen winst

€ 0

Een enorm aanbod aan verschillende instrumenten

Een van de beste en veilige handelsplatformen in de wereld

Goedkoop, zonder gedoe en in Nederland handelen

Score

★★★★★ 

9.1 / 10

Kosten service

0 % commissie

Kosten voor uitbetalen winst

€ 0

€100.000 Gratis XM demo account om te oefenen

Eindeloze beleggingsmogelijkheden in talloze instrumenten

Licenties in Cyprus, Australië, Belize & geregistreerd bij de AFM

Hoe is Tesla opgestart?

Tesla is in 2003 opgericht, dat werd gedaan door Martin Eberhard en Marx Tarpenning. Het doel is de echter nooit veranderd, deze 2 ondernemers wilden namelijk een elektrische sportauto op de markt brengen. Tot het moment dat Elon Musk interesse kreeg in Tesla Motors, de huidige CEO was op dat moment mede-oprichter van Paypal en had daarmee een fortuin verdiend.

Elon Musk en Tesla Motors

Het bleef echter niet bij interesse en Elon Musk besloot vol te investeren in Tesla Motors en gaf de onderneming daarmee een enorme boost in groei en potentie. Na deze eerste investeringen is Tesla nog vaker langs investeerders geweest om meer te kunnen investeren in research & development en innovatie. Daardoor is het bedrijf nu wereldwijd bekend geworden voor de goede kwaliteit elektrische auto's die Tesla levert.

Waar zit het hoofdkantoor van Tesla Motors?

Het officiele hoofdkantoor van Tesla Motors is gevestigd in Palo Alto, Californië in de USA. Wat kenmerkend is van deze locatie is dat het gevestigd zit op een bedrijventerrein van de bekende Stanford University. Het bedrijf is erg ambitieus en heeft grote plannen voor de toekomst.

Het uiteindelijke doel van Tesla

Het uiteindelijke doel is om een serieus alternatief te worden voor de luxe modellen van grote merken zoals BMW, Mercedes en Audi. Een Nederlands tintje is het Europese distributiecentrum dat zich in Tilburg bevindt, daarnaast is daar ook een assemblagefabriek gevestigd.

Wat zijn de producten van Tesla?

Tesla is als eerste begonnen met de Tesla Roadster. Een volledig elektrisch aangedreven sportauto. Tussen 2008 en 2012 zijn er ongeveer 2400 modellen geleverd in 31 verschillende landen. Na dat de Roadster op de markt was gebracht kwam er in 2012 een serieuze opvolger.

Eerste succes van Tesla Motors, aandelen

De Tesla Model S is namelijk gelanceerd in 2012 en was vele malen succesvoller dan de Roadster. Dit model zal je vast al vaker in het straatbeeld gezien hebben en zette Tesla voor het eerst op de kaart als een waardig concurrent van grote fabrikanten.

In 2015 is Tesla gestart met het ontwikkelen van de Model X, een grotere variant dan de Model S. Je zult hem vast wel eens voorbij zien komen op de snelweg. De Model X is namelijk een van de snelste elektrische SUV's van dit moment en bevat een hoop technische snufjes.

De Model 3 was een geweldig succes  voor Tesla aandelen

Het nieuwste model waar Tesla Motors vooral mee bezig is is de Model 3. Een compacte elektrische auto die als sedan werd gelanceerd in Maart 2016. De Model 3 was meteen een succes en een paar dagen na de lancering hadden er al ruim 230.000 mensen een Model 3 aangeschaft.

Dat is ook niet zo gek want je zit binnen 6 seconden van 0 tot 100 km/h. Daarnaast is de actieradius sterk verbeterd en kun je nu 350 kilometer rijden op de batterijen. Alleen dit succes leverde Tesla al ruim 8 miljard dollar op, het is dus duidelijk dat de omzet en winst de komende jaren flink omhoog kunnen gaan.

Tesla aandelen interessant?

Tesla is op de beurs gekomen aan het einde van Juni in 2018. Tesla aandelen waren vanaf dat moment beschikbaar op de NASDAQ beurs in Amerika. Bij de beursgang werden er maar liefst 13,3 miljoen aandelen verkocht tegen een introductiekoers van 17 dollar per aandeel.

Beursgang Tesla aandelen een groot succes

De beursgang was een groot succes, want het aandeel sloot de eerste handelsdag al met een waarde van 23,89 dollar. Elon Musk moest op dat moment een erg gelukkig man zijn, hij verdiende namelijk ruim 15 miljoen euro met de beursgang van Tesla. Dat deed hij door zijn eigen Tesla aandelen te verkopen. Dat je zijn naam veel hoort is niet gek, onder de beleggers van Tesla aandelen is Musk uitgegroeid tot een echte icoon op de beurs.

3 jaar na de beursgang van Tesla aandelen

In de eerste 3 jaar na de beursgang waren de aandelen behoorlijk stabiel. Tot het jaar 2013 aanbrak, in dat jaar vloog de koers van Tesla aandelen omhoog tot boven 250 dollar. In het jaar 2016 bleef de koers weer relatief gelijk. Veel mensen hebben een goede slag te slaan uit de eerdere investeringen in Tesla.

Tesla aandelen kopen

Tegenwoordig kun je bij veel brokers handelen met Tesla aandelen. Je kunt kiezen voor de mogelijkheid om fysieke aandelen te handelen, maar het is ook mogelijk om te beleggen in Tesla aandelen via CFD. Tegenwoordig is het vrij gemakkelijk om te investeren in Tesla aandelen via een van de bekende brokers. Begin direct met het vergelijken van Tesla aandelen bij alle brokers in onze vergelijker en pak de beste service tegen de laagste commissies.

Tesla aandelen kopen in 2021

Ben je aan het nadenken om Tesla aandelen kopen serieus te nemen? Dat kunnen we ons voorstellen want de groei van Tesla Motors is enorm te noemen. Wereldwijd werken er tegenwoordig meer dan 14.000 mensen voor Tesla.

  • Door de grote ambitie en nadruk op innovatie is Tesla nog niet in de positie gekomen om erg winstgevend te worden. De omzet is daarentegen behoorlijk flink te noemen met maar liefst 11,8 miljard in 2018. Toch werd er een verlies geboekt van 2 miljard dollar op deze omzet, de reden daarvoor is echter simpel.
  • Tesla investeert erg veel in innovatie, door de nadruk op deze factor te leggen denkt Tesla sneller te groeien. In de laatste maanden van 2018 had Tesla overigens over een eigen vermogen van €1 miljard op een balanstotaal van €8 miljard.