Total aandelen kopen? (2021)

Als belegger zijn er veel keuzes in verschillende bedrijven waarin je kunt investeren. Een van deze opties zijn Total aandelen. Het is een oliemaatschappij die onderdeel is van de Supermajor maatschappijen. Dat wil zeggen dat zij behoren tot één van de 6 grootste oliemaatschappijen die volledig onafhankelijk zijn van de staat.

Het kan daarom een slimme keuze zijn om te beleggen in het Total aandeel, omdat het wereldwijd een groot bedrijf is. Daarnaast is olie een grondstof dat over de hele wereld wordt gebruikt. Denk hierbij aan het produceren van benzine of diesel voor in je auto en het opwekken van elektriciteit (grijze stroom). Verder gaan wij jou op deze pagina meer vertellen over het kopen, verkopen en de koers van het Total aandeel.

Total aandelen

Investeren in aandelen van Total

Let op: Beleggen heeft risico's: 76,4% van de particuliere beleggersaccounts verliest geld bij het handelen in CFD's bij deze aanbieder. U moet overwegen of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te lopen uw geld te verliezen.

Score

★★★★★ 

9.1 / 10

Kosten service

0 % commissie

Kosten voor uitbetalen winst

€ 0

Een enorm aanbod aan verschillende instrumenten

Een van de beste en veilige handelsplatformen in de wereld

Goedkoop, zonder gedoe en in Nederland handelen

Score

★★★★★ 

9.1 / 10

Kosten service

0 % commissie

Kosten voor uitbetalen winst

€ 0

€100.000 Gratis XM demo account om te oefenen

Eindeloze beleggingsmogelijkheden in talloze instrumenten

Licenties in Cyprus, Australië, Belize & geregistreerd bij de AFM

Geschiedenis van Total

De geschiedenis van Total begint net na de eerste wereldoorlog. Duitsland werd gezien als de schuldige en werd hard aangepakt door de geallieerden. Tijdens de conferentie van San Remo (1920) hebben de geallieerden besloten dat Duitsland herstelbetalingen moest verrichten.

Een deel van deze herstelbetalingen werd gedaan door middel van het Duitse belang van 25% in Turkish Petroleum Company over te brengen aan Frankrijk. Hierdoor kon Frankrijk haar eigen oliemaatschappij oprichten genaamd CFP. In 1985 werd de naam CFP veranderd in Total-CFP. Niet veel later werd in 1991 CFP weggehaald uit de naam en was de handelsnaam 'Total' geboren. Vervolgens ging Total fuseren met het Franse bedrijf 'Elf'.

Hierdoor veranderde de naam weer, maar even later besloot het bedrijf toch weer over te gaan op Total. Een ander bekende oliemaatschappij genaamd Maersk Oil werd in 2017 ook overgenomen door Total. Zij produceren maar liefst 500.000 vaten olie per dag, waarvan de helft is bedoeld voor partners. Hiermee heeft Total het werkgebied uitgebreid en zijn ze nóg groter geworden dan voorheen.

Koers van Total aandeel

Wanneer we gaan kijken naar de Total aandelenkoers zien we al gauw dat het turbulent aandeel is. Zo zien we in het verleden dat het aandeel ineens flink kan stijgen, maar ook flinke dalingen kan laten zien. Zo was het aandeel van Total in maart 2007 ongeveer €49 waard, terwijl deze een aantal maanden later in juli maar liefst €63 waard was.

Vervolgens zakte de aandelenkoers van Total al weer snel naar €53 in augustus 2007. Na deze snelle stijgingen en dalingen in de Total koers is het aandeel altijd bewegelijk geweest. Soms met hele diepe dalen en soms ook met hele forse stijgingen.

Het is dus lastig om goed in te spelen op de Total aandelenkoers, maar het is zeker niet onmogelijk. Zo kan het verstandig zijn om de aandelen te kopen wanneer de Total aandeel koers laag ligt.

Waarom Total aandelen kopen?

Zoals je waarschijnlijk al hebt vernomen is de Total aandelenkoers erg turbulent. Hierdoor kun je in korte tijd veel winst maken op je investering, maar tegelijkertijd ook veel verliezen. Beleggen blijft natuurlijk altijd een risico, alleen is het wel mogelijk om in te spelen op de koers. Zo is het verstandig om je goed bezig te houden met de oliesector en bepaalde trends en ontwikkelingen te volgen.

Daarnaast kun je ook proberen in te spelen op de Total koers door in te leggen wanneer het aandeel laag is. Er bestaat dan namelijk een reële kans dat het aandeel op de korte termijn al stijgingen laat zien. Bovendien is Total ook nog eens wereldwijd een groot bedrijf waardoor je er zeker van bent dat ze financiële tegenslagen kunnen verwerken.

Aandeel van Total verkopen

Bij beleggen is het de kunst om aandelen op het juiste moment te verkopen. Je weet namelijk nooit wat er gaat gebeuren met de koers van een aandeel. Wanneer je het Total aandeel wilt gaan verkopen moet je een goede analyse maken van de koers.

Zo kun je namelijk zien of er een bepaald patroon herhaaldelijk terugkomt. Hierdoor kun je dus inspelen op eventuele dalingen van de koers, zodat jij op het juiste moment de Total aandelen kunt verkopen. Handel je nog niet in aandelen en wil je dit graag een keer proberen? Kijk dan eens in de vergelijker op deze pagina om verschillende brokers met elkaar te vergelijken.

Dividend Total aandeel

Oliemaatschappij Total heeft ervoor gekozen om aandeelhouders te belonen in de vorm van dividend. Hiermee proberen zij de aandeelhouders tevreden te houden en ervoor te zorgen dat het interessant is voor beleggers om aandelen te kopen. Bovendien keert Total niet per jaar, maar per kwartaal dividend uit aan hun aandeelhouders. Hieronder zie je precies over hoeveel dividend het precies gaat in de afgelopen 2 jaar.

Ex-dividenddatumDividend per aandeelRendement (%)
2020-09-252.680.0923
2020-06-29 2.680.0763
2020-03-302.680.0831
2020-01-06 2.660.0528
2019-09-272.640.0557
2019-06-11 2.60.055
2019-03-19 2.560.049
2019-09-25 2.540.0473

Feiten over het aandeel van Total

Voordat je gaat handelen in het aandeel van Total is het handig om te weten wat de cijfers zijn van het bedrijf omtrent de aandelen. Daarom hebben wij deze cijfers hieronder voor jou overzichtelijk onder elkaar gezet. Zo zie jij in één oogopslag wat onder andere de beurswaarde is, hoeveel aandelen er zijn uitgegeven en waar het aandeel staat genoteerd.

  • Total heeft in totaal 2.414.356.401 aandelen uitgegeven
  • De beurswaarde van het Total aandeel ligt rond de 106 miljard euro
  • Het aandeel van Total staat genoteerd aan de Euronext Parijs in Compartiment A
  • Total bevindt zich in de olie & gas sector
  • De omzet van oliemaatschappij Total bedraagt ongeveer 165 miljard euro per jaar
  • Total behoort tot de 6 grootste oliemaatschappijen van de wereld

Zoals je ziet heeft Total een goede positie op de beurs en in de olie en gas sector. Hierdoor kan het dus een goede keuze zijn om te beleggen in Total aandelen.

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen heeft oliemaatschappij Total een sterke positie in hun sector. Hierdoor is het aannemelijk dat zij in de toekomst blijven doorgroeien. Toch is de Total aandelenkoers erg turbulent en is het ooit lastig om te bepalen wanneer je moet kopen of verkopen.

Gelukkig bieden diverse brokers handige tools aan om een goede analyse te maken van de koers. Zo kun je op de juiste manier inspelen op de aandelenkoers van Total en hopelijk winst maken. Om erachter te komen welke broker het beste bij jou past kun je gebruik maken van de vergelijker op deze pagina. Hier vergelijk je namelijk verschillende brokers met elkaar, zodat je er een vindt die aansluit op jouw persoonlijke wensen.