Wiet aandelen kopen? (2021)

De afgelopen tijd zul je vast wel gehoord hebben over wiet aandelen. Op het internet zie je allerlei verhalen over de enorme groei van de markt voor gelegaliseerde wiet, gek is dat niet want tegenwoordig mag er in Canada en Amerika legaal cannabis geproduceerd en verkocht.

Bedrijven richten zich dus volledig op deze markt en dat heeft er nu voor gezorgd dat er talloze bedrijven marihuana aandelen kunnen verstrekken aan geïnteresseerde beleggers.

Je ziet dat steeds meer medische bedrijven een strategie invoegen die op deze markt inspeelt. De regelgeving is zo soepel geworden dat er ook meer onderzoek gedaan kan worden naar medicijnen die gebaseerd zijn op cannabis.

Investeren in marihuana aandelen

Let op: Beleggen heeft risico's: 76,4% van de particuliere beleggersaccounts verliest geld bij het handelen in CFD's bij deze aanbieder. U moet overwegen of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te lopen uw geld te verliezen.

Score

★★★★★ 

9.1 / 10

Kosten service

0 % commissie

Kosten voor uitbetalen winst

€ 0

Een enorm aanbod aan verschillende instrumenten

Een van de beste en veilige handelsplatformen in de wereld

Goedkoop, zonder gedoe en in Nederland handelen

Score

★★★★★ 

9.1 / 10

Kosten service

0 % commissie

Kosten voor uitbetalen winst

€ 0

€100.000 Gratis XM demo account om te oefenen

Eindeloze beleggingsmogelijkheden in talloze instrumenten

Licenties in Cyprus, Australië, Belize & geregistreerd bij de AFM

Eerste succes van wiet aandelen

De eerste grote successen met marihuana werden behaald door Canopy Growth. Op het gebied van medicinale wiet is dit bedrijf een van de grootste spelers op de markt. In juni 2018 werd het aandeel verkocht voor 6,81 dollar. Op dit moment staan de marihuana aandelen van Canopy Growth op 37,73 dollar.

Dat betekende dus een enorme groei van maar liefst 554%.
Maar dit is natuurlijk niet het enigste bedrijf in de markt. De concurrentie heeft ook niet bepaald stil gezeten.

Elke maand zien we nieuwe bedrijven die zich volledig richten op de cannabismarkt, deze bedrijven staan ook niet bepaald stil, bedrijven zoals Aurora beginnen ook volwassen te worden en maken grote stappen. Het lijkt erop dat er een echte cannabisrevolutie aan zit te komen, gek is dat natuurlijk niet want het was eerder niet mogelijk om te beleggen in wiet aandelen.

De wiet industrie is pas net op gang gekomen

In Noord Amerika groeit de industrie nog steeds als kool, maar er zijn ook andere landen waar de legalisering van wiet wordt geadopteerd. Dat betekent dat er steeds meer landen beginnen met het importeren en exporteren van medicinale cannabis waardoor de markt explosief kan gaan groeien. Om je een goed beeld te geven hebben we een aantal feitjes op een rij gezet over de cannabis industrie

  • Canada heeft wiet gelegaliseerd en daardoor is de wiet industrie nog veel sneller gegroeid als verwacht
  • Amerika heeft in 2017 al ruim 10 miljard dollar omgezet in cannabis
  • De markt van medicinale cannabis groeide met 33% in 2017
    Vanaf 2018 is wiet verkoop ook toegestaan voor recreatieve doeleinden. De eerste staat die hier mee begonnen is is Californie, alleen dit deel van Amerika levert al ruim 5 miljard euro extra omzet toe.

Canopy Growth aandelen

Zoals we eerder hebben besproken was Canophy Growth de eerste en grootste partij op het gebied van distributie en productie. In 2017 heeft deze speler een enorme groei bewerkstelligd door maar liefst 554% te groeien. Deze wiet aandelen van Canophy zijn daarom ook behoorlijk populair geworden onder veel beleggers.

Aurora cannabis aandelen

Toch zijn er nog genoeg andere grote partijen die er voor zorgen dat de wiet industrie gestaag blijft groeien. Op dit moment heb je bijvoorbeeld Aurora Cannabis, een wiet bedrijf dat heeft geprobeerd om een andere grote speler Cannimed Therapeutics in te lijven. Aurora heeft namelijk al 38% van de aandelen in eigen beheer.

Als die deal door gaat zal de waarde van het aandeel enorm stijgen. Aurora wil met deze strategie een sterkere positie krijgen in de markt. Als Cannimed echt wordt overgenomen door Aurora gaat ze in een klap een andere grote speler voorbij. Medleaf is namelijk ook een enorm bedrijf, gevestigd in Canada.

Wiet aandelen kopen in 2021

Een ding is zeker, beleggen in wiet aandelen kan erg interessant zijn omdat er een extreme groei in de markt zit. Tegenwoordig zijn er al talloze wiet aandelen beschikbaar op de markten. Om je een goed beeld te geven van al deze partijen zullen we in dit artikel gaan kijken naar de beste spelers in de markt en de alle achtergrondinformatie over de totale industrie.

  • Er liggen grote kansen voor beleggers omdat er in veel Amerikaanse staten nog steeds geen legalisering heeft plaatsgevonden. Daardoor kan er nog veel groei behaald worden in de totale Amerikaanse markt.
  • De Amerikaanse staten waar wel sprake is van legalisering zien een enorme groei in cannabisbedrijven. Door de recente legalisering in Canada wordt er nog veel meer productie gedraait, je kunt er vanuit gaan dat deze markt de aankomende jaren enorm gaat groeien

 

Beleggen in wiet interessant?

Op dit moment liggen er grote kansen voor cannabis bedrijven, dat betekent ook dat er automatisch kansen liggen voor beleggers. Sinds Canada in 2018 wiet heeft gelegaliseerd is de afzetmarkt enorm gegroeid. Bedrijven die gevestigd zijn in Canada kunnen op dit moment snel proberen een groot deel van de markt te pakken in eigen land.

Als je gaat beleggen in wiet is het in ieder geval slim om alle kwartaalcijfers goed bij te houden, de prijs van marihuana aandelen is erg afhankelijk van deze cijfers. De prestaties van een bedrijf vertegenwoordigen wel vaak de waarde van een aandeel, toch zal het niet de eerste keer zijn dat er een flink aandeel keldert.

Medreleaf wiet aandelen

Medreleaf is het tweede grootste concern op het gebied van medicinale wiet in Canada. Door de recente legalisering heeft het bedrijf een enorme vooruitgang gemaakt. Ook door de gunstige vestiging, in Canada ligt de hele markt namelijk nog open.

De aandelen van Medleaf zeggen genoeg. In relatief korte tijd is het Medleaf gelukt om een aandeel van 7,40 dollar te laten groeien naar 29,94 dollar.

Dat zijn hele behoorlijk groeicijfers als je naar de totale markt kijkt. Medreleaf is namelijk enorm veel gaan produceren. Op dit moment wordt er al meer als 80% meer productie gedraaid in vergelijking met vorige jaren. Dat is goed nieuws voor aandeelhouders van MedReleaf, je begint natuurlijk niet met groeien zonder reden.

De opening van de Canadese markt heeft er voor gezorgd dat het product makkelijk verkocht kan worden. Kijk dus goed naar deze marihuana aandelen en zorg dat je ze goed in de gaten blijft houden, er is nog steeds meer dan genoeg ruimte voor groei.

Tilray Inc aandelen wiet

Nog een grote speler in de industrie is Tilray. Dit bedrijf heeft het voor elkaar gekregen om 380% te groeien na een beursgang. Ook hier zie je weer de enorme stijgingen in de markt waardoor de aandelen in wiet flink veel waard kunnen worden. Toegegeven, de koers is natuurlijk wel belachelijk veel gestegen, het kan dus zijn dat er nog een correctie aankomt.

Toch moet je goed rekening houden met Tilray, op dit moment zijn er namelijk al 20 keer zo veel aandelen verkocht in vergelijking met vorig jaar. Bij Tilray kun je namelijk kiezen uit verschillende soorten aandelen. Het ligt er dus maar net aan welke je koopt, doe hier onderzoek naar zodat je weet wat je beperkingen zijn als aandeelhouder.

Tilray is een interessante speler in de markt van wiet aandelen. Als je wil gaan investeren in wiet kun je prima aandelen kopen van deze speler. De enorme groei is pas het begin van een mooi verhaal, je krijgt het natuurlijk niet zomaar voor elkaar om dit soort cijfers te schrijven.