Zwitserleven review uit 2021, lees de complete gids als je alles te weten wil komen over deze populaire broker. Kom alles te weten en kijk of Zwitserleven een goede partner voor je is.

Zwitserleven Review in 2021

Als je kiest voor Zwitserleven beleggen kun je kiezen uit een aantal duurzame fondsen. Je kunt al beginnen met beleggen vanaf 50 euro en de keuze maken uit 3 verschillende fondsen. Door het kiezen van deze fondsen kun je kiezen welk risico je wil lopen en heb je ten alle tijde inzicht in alle beleggingen die je gedaan hebt.

Zwitserleven is al een tijdje een gevestigde naam, je kent ze waarschijnlijk als pensioenverzekeraar voor bedrijven maar het is dus ook mogelijk om zelf particulier te beleggen bij Zwitserleven.

Het hoeft dus helemaal niet zo te zijn dat alleen maar belegt voor je pensioen. Het is ook mogelijk om te sparen, het geld op je beleggingsrekening is namelijk altijd opneembaar zonder blokkering.

Ook als je kiest voor beleggen om aanvullend inkomen voor later op te bouwen is het mogelijk om zonder enige verplichting of beperking geld op te nemen of om bij te storten. Eigenlijk beleg je niet eens bij Zwitserleven, maar bij Actiam, een van de meest bekende vermogensbeheerders die zich helemaal toeleggen op bescherming van land, klimaat en water.

Deze mensen zorgen er voor dat je belegging in goede handen is en dat er geïnvesteerd wordt in duurzame bedrijven. Wil je weten in welke soort profielen je allemaal kunt beleggen bij Zwitserleven?

Lees dan snel verder want we hebben een review geschreven over alle verschillende diensten die je kunt afnemen. Zo weet je precies of Zwitserleven de broker is die het beste bij je past.

De mixfondsen van Zwitserleven

Als je wil gaan beleggen bij Zwisterleven kies je een van de 3 profielen. Je hebt de keuze uit relaxed (laag risico), bewust (gemiddeld) en avontuurlijk (hoog risico). Bij elk gekozen profiel hoort een mixfonds van Actiam. Al deze mixfondsen bestaan uit obligaties en aandelen en vertegenwoordigen een balans tussen winstpotentieel en risico.

Relaxed beleggen

Als je voor een defensieve beleggingsstijl wil gaan kies je voor het relaxed pakket. De inleg van je belegging wordt met dit profiel in het ACTIAM Duurzaam Mixfonds defensief belegd. Het is een fonds dat voornamelijk bestaat uit obligaties, die zijn doorgaans een stuk waardevaster dan bijvoorbeeld aandelen.

Het geld wordt altijd belegd binnen dit profiel en speelt in op marktontwikkelingen en economische vooruitzichten. Afhankelijk van deze voorspellingen wordt er gekeken of er gekozen wordt voor meer of minder obligaties.

Op deze manier kan het risico goed verspreid worden en wordt er voordeel gehaald uit de economische ontwikkelingen die gaande zijn over de hele wereld. Het doel van dit beleggingsfonds is om rendement te behalen dat op zijn minste gelijk is aan de samengestelde benchmark.

Er worden eenmalige kosten in rekening gebracht bij in- of uitstappen:

 • Instapkosten: 0,15%
 • Uitstapkosten: 0,125%

Er worden jaarlijks kosten onttrokken voor het beheer van het fonds

 • Beheerskosten: 0,40%

Bewust beleggen

Je kunt bij Zwitserleven ook kiezen voor bewust beleggen. Dit fonds is meer geschikt voor een neutrale strategie tijdens het beleggen. De inleg wordt belegt in obligaties, beursgenoteerde aandelen, Europees vastgoed en de liquiditeiten. De belegging wordt altijd binnen een bepaald profiel gedaan waarbij er ingespeeld wordt op economische vooruitzichten en marktontwikkelingen.

Op basis van deze kenmerken wordt er gekeken of er meer of minder aandelen aangeschaft moeten worden. Op deze manier zorgt Zwitserleven er voor dat het risico tot op een minimum beperkt blijft. Het beleggingsdoel is namelijk altijd om een rendement te behalen dat op zijn minst gelijk is aan dat van de samengestelde benchmarks.

Er worden eenmalige kosten in rekening gebracht bij in- of uitstappen:

 • Instapkosten: 0,15%
 • Uitstapkosten: 0,125%

Er worden jaarlijks kosten onttrokken voor het beheer van het fonds

 • Beheerskosten: 0,40%

Avontuurlijk beleggen

Als je wat meer risico wil nemen kun je ook kiezen voor avontuurlijk beleggen, de stijl van dit mixfonds is over het algemeen wat offensiever. De inleg wordt belegd in het ACTIAM Duurzaam Mixfonds Offensief, dat betekent dat er Europees vastgoed, beursgenoteerde wereldwijde aandelen en obligaties worden aangeschaft.

Ook hier worden de beleggingen altijd in een profiel gedaan waarbij er rekening word gehouden met marktontwikkelingen en economische vooruitzichten.

Op die manier kan de winstgevendheid goed worden verspreid over de gehele portefeuille, door te spreiden tussen obligaties, aandelen en andere financiële effecten.Op Op deze manier kun je ook het risico spreiden en wordt er geprofiteerd van economische ontwikkelingen over heel de wereld.

Ook bij avontuurlijk beleggen is het beleggingsdoel altijd om een rendement te behalen dat op zijn minst gelijk is aan dat van de samengestelde benchmarks.

Er worden eenmalige kosten in rekening gebracht bij in- of uitstappen:

 • Instapkosten: 0,175%
 • Uitstapkosten: 0,125%

Er worden jaarlijks kosten onttrokken voor het beheer van het fonds

 • Beheerskosten: 0,40%

Zwitserleven veilig & betrouwbaar?

Het beleggen via Zwitserleven is behoorlijk veilig en zeker betrouwbaar. De beleggingen worden namelijk gedaan door ACTIAM, deze partij heeft 25 jaar lang ervaring op het gebied van beleggen en verantwoorde fonds- en vermogensbeheer. In het totaal heeft ACTIAM een beheerd vermogen van € 56,3 miljard. Je kunt hier een compleet assortiment van beleggingsfondsen en beleggingsoplossingen afnemen, voor zowel indexbeleggen en impact investeren.

ACTIAM is dus een grote partij en heeft recent nog de Cash Fund Award en een Lipper Award gewonnen, daarnaast heeft de partij ook nog een Climate Award gekregen voor alle hulp die ACTIAM heeft geboden om het klimaatakkoord van Parijs te ondersteunen.

Zwitserleven is veilig

Een ding is zeker Zwisterleven is een grote partij en werkt dus samen met een nog grotere partij om zo efficient en winstgevend mogelijk te beleggen. Natuurlijk moet je wel rekening houden met het beleggersprofiel dat je gekozen hebt, ga je voor een hoger risico dan kan het zijn dat je behoorlijk wat geld van je inleg verliest. De kans op winst is echter ook een stuk groter, als je kiest voor een lager risico is het natuurlijk net andersom.

De risico’s als je gaat beleggen in een Zwitserleven fonds:

 • Het kan zijn dat je last hebt van marktrisico, dat is het verlies als gevolg van bewegingen naar beneden in marktvariabelen zoals vastgoedprijzen, aandelen koersen, valuta koersen of rentetarieven.
 • Ook is het mogelijk dat er sprake is van kredietrisico, dat betekent dat de debiteur niet aan zijn verplichtingen kan voldoen, als er sprake is van verslechterde kredietkwaliteit kan de waarde van de lening gaan dalen.
 • Als er sprake is van operationeel risico spreek je over schommmelingen in omvang en het redndement van fondsen. Het verlies is een gevolg van gebrekkige behersing van processen en systemen.

Beleggingen vallen niet onder depositogarantiestelsel

De beleggingen bij Zwisterleven vallen niet onder het depositogarantiestelsel. Je hebt wel recht op het beleggerscompensatiestelsel. Deze nationale regeling zorgt er voor dat beleggers tot € 20.000 garantie bij faillissement van ACTIAM en de Stichting ACTIAM Beleggersgiro. De waardedaling als het gevolg van koersdalingen valt niet onder het beleggerscompensatiestelsel, dat is een risico van het beleggen.

Geen kosten door Zwitserland beleggen

Er worden door Zwitserleven zelf geen kosten in rekening gebracht. Het werkt als volgt, ACTIAM houdt kosten in voor het beheer van het fonds. De kosten bedragen altijd 0,40% van het fondsvermogen op jaarbasis, deze zijn al verwerkt in de koers van het totale fonds.

Als je in- of uitstapt maakt het fonds kosten, het is dan nodig om beleggingen te kopen of verkopen. Daardoor wordt er altijd een som gerekend voor in- of uitstappende beleggers. Deze kosten kun je in ons vorige stuk terugvinden.

Conclusie Zwitserleven beleggen

Als je een beetje klaar bent met sparen en meer rendement wil behalen is beleggen bij Zwitserleven een goede keuze. Zeker als je weinig tijd en moeite wil investeren in het beleggen zelf is een beleggingsrekening bij Zwitserleven een goed idee.

Zeker als je op lange termijn extra vermogen wil opbouwen zoals een pensioen, studie, wereldreis of extra inkomen voor later is het een geschikte manier van beleggen.

Als je weinig financiële ruimte ruimte hebt om te beleggen of je potentiële waardevermindering niet kan dragen is het minder geschikt, gebruik alleen financiële middelen die je kunt missen. Concluderend hebben we nog even alle punten van Zwitserleven op rijtje gezet.

 • Je kunt zelf kiezen in welk fonds je wil beleggen, nadruk ligt altijd op duurzaamheid
 • Je zit nergens aan vast, je kunt je geld altijd opnemen of extra bijstorten
 • De fondskosten bij Zwitserleven zijn behoorlijk laag
 • Prima rendementen over de afgelopen jaren

Zwitserleven is bedoeld voor mensen die:

 • Graag online willen beleggen zonder al te veel advies en gedoe
 • Vermogen willen opbouwen voor de lange termijn
 • Risico durven te lopen

 

 

Waardering

★★★★★ 

8.8 / 10

Service kosten

0% commissie

Order per €1000

0% commissie

✓ Gratis demo met € 40,000,- oefengeld 

✓ Alleen CFD's voor forex, aandelen, crypto's.

✓ 80,6 van de retailbeleggers verliest geld met CFD's

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Service kosten

0% commissie

Order per €1000

€2,20

Beste voor aandelen fysiek kopen

Laagste tarieven in Nederland

Innovatief tradingplatform

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Service kosten

0,20%

Service kosten

€9

✓ Ontvang € 200 transactietegoed

Eerste 3 maanden geen service fee

Prijswinnend, gebruiksvriendelijk platform